Published On: vin, iul. 28th, 2017

Premierul Tudose a luat atitudine in cazul prezentatoarei Magda Vasiliu / Acesta i-a cerut ministrului Sanatatii sa urgenteze solutionarea birocratiei in cazul bolnavilor de cancer

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a fost criticat dur de premierul Mihai Tudose pentru situatia vaccinarii si pentru birocratia care afecteaza sistemul de Sanatate. Premierul i-a cerut ministrului Sanatatii sa urgenteze solutionarea birocratiei in cazul bolnavilor de cancer.

“Faptul ca ati identificat cinci vinovati nu este nici macar un inceput”, a acuzat Tudose, adaugand ca “nu trebuia sa moara oameni” ca sa se ia masuri.

Reamintim ca Bodog a propus schimbarea din functie a a cinci directori executivi si a directorilor executivi adjuncti de sanatate publica din judetele Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov, in care rata de vaccinare este sub 50%.

Premierul a atras atentia si asupra birocratiei care afecteaza Ministerul Sanatatii, “cu 400.000 de hartii care trebuie plimbate”, in conditiile in care prezentatoarea TV Magda Vasiliu a scris pe pagina ei de Facebook ca, in conditiile in care italienii ii fac copilului ei bolnav de cancer analize din trei in trei zile, in Romania i se cer acte peste acte.

“Va rog frumos cat de curand in doua saptamani sa prezinte un proiect de lege pentru reducerea birocratiei”, a spus premierul.

Bodog a admis ca este adevarat ca exista probleme cu birocratie, moment in care Tudose i-a replicat scurt: “Stiu ca este adevarat.”

Bodog a continuat spunand ca a luat legatura cu Magda Vasiliu si ca “situatia este rezolvata”, ceea ce i-a adus inca o replica din partea lui Tudose: “Hai sa nu mai rezolvam cazuri punctuale, sa rezolvam sistemul”.

Premierul nu l-a uitat nici pe ministrul Transporturilor, Razvan Cuc. Tudose l-a intrebat pe un ton dur cat mai dureaza expropierile ultimei bucati din autostrada Bucuresti – Ploiesti. Tudose i-a cerut ministrului sa vina cu toate exproprierile deodata, in timp ce Cuc s-a justificat spunand ca e vorba despre probleme din trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>