Published On: lun, iul. 24th, 2017

Paul Haidu Gerea admis la Stanford

Paul Haidu-Gerea este un nume de care cu siguranta vom mai auzi in urmatorii ani. Tanarul absolvent al Colegiului National Mircea cel Batran din Constanta a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internationala de Chimie din Thailanda. Din septembrie, va incepe cursurile la celebra universitate Stanford. Spera sa aiba o cariera in cercetare si vrea sa fie un deschizator de drumuri si de minti.

Pentru omul obisnuit este ceva indescifrabil, dar pentru Paul este o simpla joaca. Usurinta cu care tanarul rezolva chiar si cele mai dificile probleme de chimie i-au adus aurul la Olimpiada Internationala de Chimie din Thailanda.

Paul Haidu-Gerea: „A fost prima olimpiada desfasurata intr-o tara exotica si asta a fost un lucru special, mi-a placut foarte mult acolo. Am luat medalia de aur pana la urma, subiectele nu au fost chiar atat de grele”.

Monica Dumitru, profesor de chimie: „Evolutia lui a fost spectaculoasa pe parcursul celor patru ani de liceu, incepand cu clasa a X-a a inceput sa castige premii internationale.”

Paul a adunat pana acum nu mai putin de 6 medalii la olimpiadele internationale si multe altele la concursurile din tara. Recent, a fost admis la una dintre cele mai prestigioase scoli americane – Stanford University.

Paul Haidu-Gerea, olimpic: „Aplicatiile constau in mai multe eseuri care erau destul de grele, vreo trei luni numai alea am facut. Culmea este ca asta are si rata cea mai mica de acceptare, sub 5%. Este in top overall si in ceea ce priveste chimia si fizica. Sunt singurul roman acceptat acolo”.

Florentina Gheorghe, consilierul de imagini al Colegiului National „Mircea cel Batran”: „Un ambasador al Colegiului National Mircea cel Batran, cat si un ambasador al imaginii Romaniei in strainatate”.

Paul este deja o inspiratie pentru mai tinerii sai colegi.

Alina Lascu, eleva: „Toata lumea stie cine este, toata lumea vrea macar sa se apropie de nivelul la care a ajuns el”.

Paul Haidu-Gerea va fi bursier la Stanford: statul american ii va plati integral studiile, chiar daca asta inseamna peste 70.000 de dolari pe an.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>