Published On: mie, iul. 12th, 2017

Parchetul lui Kovesi trebuie sa se multumeasca doar cu condamnari cu suspendare

kovesiDupa opt amanari, Curtea de Apel Bucuresti a anuntat, luni 10 iulie 2017, intr-unul dintre cele mai vechi dosare de coruptie aflate in instanta. Ne referim la cauza cunoscuta sub denumirea de "Dosarul retrocedarilor din Constanta", in care principalii inculpati trimisi in judecata sunt ex-primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, si ex-presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, acuzati de fapte de abuz in serviciu, fals sau asociere in vederea savarsirii de infractiuni. Cei doi au fost condamnati la 4 ani de inchisoare cu suspendare, respectiv 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Parchetul condus de doctorita Laura Kovesi (foto) a incasat dintr-un foc 25 de achitari.  Solutiile au fost dispuse in temeiul art. 16 alin. (1) lit. b) teza a II-a Codul de procedura penala – "fapta nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege". De asemenea, fata de alti 3 inculpati, Curtea de Apel Bucuresti a dispus incetarea procesului ca urmare a intervenirii decesului acestora.

DNA trebuie sa se multumeasca cu 9 condamnari, dar  si acelea cu suspendare. Mai mult, inclusiv inculpatii care au primit condamnari au fost achitati pentru alte acuzatii pentru care fusesera trimisi in judecata. Spre exemplu, Radu Mazare  si Nicusor Constatinescu au primit 4 ani cu suspendare, respectiv 3 ani cu suspendare, dar au fost achitati pentru o a doua acuzatie, iar pentru o a treia fapta s-a dispus incetarea procesului penal. Practic, DNA nu a obtinut nicio condamnare "curata", pentru toate acuzatiile.

Decizia finala va fi data insa de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>