Published On: mar, iul. 4th, 2017

Pace de moment intre PSD si PNL pentru binele brailenilor / Problema dispensarului TBC a fost rezolvata si acesta poate fi dat in administratia Spitalului TBC

Consilierii judeteni au lasat diferentele la o parte si dupa circul din sedinta ordinara de la finele lunii trecute, s-a organizat o noua sedinta extraordinara pentru a vota din nou insusirea inventarului domeniului public al judetului. Dupa sedinta de luna trecuta, situatia dispensarului TBC ramasese nerezolvata, dupa ce consilierii PNL votase impotriva actulizarii inventarului. Acestia motivase ca in cazul insusirii inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public, in integralitatea sa, exista anumite neclaritati care trebuie lamurite inainte sa voteze “pentru”. Acestia propusese sa se aprobe insusirea actualizarii domeniului public doar la capitolul “cladiri”, insa majoritatea PSD – PDN – PMP a refuzat, iar acest lucru a dus la un vot negativ din partea liberalilor.

In sedinta extraordinara, consilierii PSD alaturi de aliati, au cedat si au renuntat la orgoliile politice, pentru binele cetatenilor si au acceptat varinta propusa de PNL, iar problema Dispensarului TBC s-a rezolvat. In concluzie ieri, in cadrul sedintei extraordinare s-a votat in unanimitate pentru insusirea inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public, doar la anexa ce tine de cladiri, in care a fost introdus si imobilul Dispensarului TBC.

Inca de la inceputul sedintei, presedintele Francisk Chiriac, pentru a clarifica toate lucrurile, a dorit sa dea citire tuturor articolelor stipulate in cadrul proiectului de hotarare, pentru a nu mai exista suspiciuni.

“Cu permisiunea dumneavoastra o sa dau citire articolelor de la proiectul de hotarare privind insusirea inventarului actualizat al bunurilor ce apartin domeniului public al judetului Braila. Astfel: <Articolul 1. Se insuseste inventarul actualizat al bunurilor care apartin domeniului public al judetului Braila, conform anexei, parte integrata din prezenta hotarare. Articolul 2. Se insarcineaza cu aplicarea prezentei Directia de Administrare Patrimoniu si Evidenta Bugetara. Articolul 3. Prin grija Directiei Administratie Publica, Contencios, prezenta hotarare va fi adusa la cunostinta persoanelor interesate si transmisa celor in drept>“, a spus Chiriac.

Totodata, liderul opozitiei, presedintele PNL Braila, Alexandru Danaila a spus ca inventarul judetului se poate finaliza in proportie de 100% pana la finalul anului.

“Am convenit impreuna cu domnul Chiriac sa ajungem intr-o forma a hotararii, astfel incat sa poata produce efecte si sa nu ajungem la nicio discutie cu privire la administrarea acestei cladiri de catre Spitalul TBC. Forma hotararii este cea pe care ati vazut-o la mapa cu inventarierea cladirii la domeniul public. Deci produce efecte din momentul asta. Data trecuta au fost niste discutii pe forma hotararii, le-am ajustat, am ajuns la o chestiune care sa fie multumitoare si acoperitoare si astazi s-a votat. Inventarierea in totalitate a domeniului public este o chestiune care se face la sfarsitul acestui an. Deci tot ce am discutat noi va fi finalizat la sfarsitul lui 2017 si va fi propus spre aprobarea CJ la inceputul anului 2018. Pana atunci, aceasta hotarare produce efecte si nu mai este niciun fel de problema”, a declarat Danaila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>