Published On: joi, iul. 20th, 2017

O tanara i-a furat unei octogenare peste 7.000 lei de sub nas

Invatatura "Nu deschide usa persoanelor necunoscute!" – intalnita cel mai adesea in educarea copilului de catre parinte, ar fi utila si in cazul persoanelor varstnice, care, din curiozitate si naivitate, deschid usa locuintei persoanelor certate cu legea.

Produsele promotionale ori cadourile din partea unor magazine sau autoritati ii fac pe multi oameni, in special pe cei varstnici, sa uite de grija pe care trebuie sa o aiba pentru bunurile si securitatea lor fizica si psihica.

Cel mai recent exemplu este cel al unei octogenare din municipiul Braila, care a sesizat lucratorii de politie cu privire la faptul ca i-au fost sustrasi 7.250 de lei, dupa ce a permis accesul in casa unei tinere necunoscute, ce pretindea ca ofera produse promotionale din partea unui cunoscut hipermarket.

Persoana pagubita le-a relatat politistilor faptul ca, in ziua de 15 iulie, in jurul orei 11:30, a primit-o in locuinta pe o tanara care i-a prezentat o serie de produse, pretinzand ca intentioneaza sa i le ofere din partea unui hipermarket cunoscut. Tanara, profitand de varsta inaintata a victimei, a reusit sa sustraga, dintr-un sertar suma de 7.250 de lei.

Pentru a-i proteja pe varstnici de evenimentele neplacute, politistii braileni va recomanda:

–              reamintiti-le permanent ca nu sunt singuri!

–              invatati-i sa nu se increada in vorbele unui necunoscut, si, sub nicio forma, sa nu-l primeasca in locuinta!

–              amintiti-le ca sumele mari de bani pastrate in locuinta le pun in pericol securitatea fizica si psihica, poate chiar viata!

–              invatati-i ca orice produs "gratis" are un pret, uneori destul de mare, si ca niciodata o persoana necunoscuta nu va oferi cadouri fara sa aiba un interes ascuns!

–              daca si tu cunosti un om batran, ajuta-l cu aceste invataturi!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>