Published On: joi, iul. 6th, 2017

O gimnasta importanta a renuntat la Romania si va concura pentru Ungaria

Medaliata cu bronz la Campionatele Europene de juniori din 2016, sol de aur de la Top Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi, multipla campioana nationala si participanta, in premiera, la Campionatele Europene de senioare de la Cluj-Napoca, acesta ar fi un mic bilant al gimnastei aradene Olivia Cimpian, care a anuntat ca paraseste Centrul National de la Deva pentru a se antrena la un club din Ungaria si, ulterior, a reprezenta aceasta tara.

Aradeanca a fost timp de sase ani in lotul national care se pregateste la Deva, insa a fost retrasa de parinti acum putina vreme. „Vreau sa le multumesc tuturor celor care au lucrat cu fetita mea din clasa a doua pana acum, le port respect. Cand am luat-o pe Oli de la Deva nu am facut-o cu scandal, ne-am despartit in relatii bune cu toata lumea, sper sa inteleaga si dansii ca tot ce ne dorim de acum incolo este ca fata noastra sa creasca si mai mult in acest sport pe care-l iubeste si-l practica de mic copil. Am decis ca Olivia sa activeze in Ungaria, unde exista o alta abordare fata de sportivii de performanta. Mergem pe linia legala, o sa incercam sa-i obtinem cetatenia maghiara, iar faptul ca eu am activat ca fotbalist in Ungaria ne-ar putea ajuta”, spune tatal sportivei, fostul fotbalist Marcel Cimpian.

Dupa Campionatele Europene de la Cluj, unde s-a clasat pe pozitia a 23-a (50,106 puncte) in concursul individual-compus, Cimpian a spus ca participarea la prima competitie importanta la nivel de senioare a fost o experienta frumoasa.

„A fost o experienta frumoasa si sper ca pe viitor sa cresc si sa demonstrez de ce sunt capabila. Azi mi-am facut barna, dar nu atat de bine pe cat pot sa o fac. Sper sa fie mai bine data viitoare'', a spus romanca. Cimpian a mentionat ca a concurat cu unele probleme medicale. ''Am avut o durere la cot, dar am vrut sa concurez. Si la editia de anul trecut a Campionatelor Europene am avut o problema la glezna care m-a impiedicat sa fac finala de la sol. Asa ca de data asta am vrut sa continuu si sa duc concursul pana la capat”, a afirmat gimnasta romana, care nu resimte dureri dupa cazatura la paralele.

Ca si in cazul jucatoarei de tenis de masa Bernadett Balint, Cimpian risca o suspendare de cativa ani din activitatea internationala in cazul in care va opta sa evolueze pentru Ungaria.

 

 

 

Sursa:digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>