Published On: mie, iul. 12th, 2017

Ministrul Ionut Misa la reuniunea Ecofin: “Romania este pregatita sa participe in continuare activ la toate dezbaterile de la Bruxelles”

Ministrul finantelor publice, Ionut Misa, a participat pe 11 iulie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice si Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN). In marja reuniunii ECOFIN, ministrul Ionut Misa a avut o intalnire cu Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice si financiare, impozitare si vama.

In cadrul reuniunii ECOFIN, Comisia Europeana a prezentat propunerea de directiva a Consiliului de modificare a Directivei 2011/16/UE privind schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal, in legatura cu schemele transfrontaliere care trebuie obligatoriu declarate de catre contabili, consultanti, avocati sau companii carora li se propune un plan de optimizare fiscala agresiva.

Propunerea vizeaza un control mai strict al activitatilor desfasurate de diferite entitati si consilieri in domeniul planificarii fiscale si se inscrie intre prioritatile Comisiei de consolidare a transparentei fiscale si de combatere a evaziunii fiscale.

Ministrii au discutat evaluarea intermediara a Planului de Actiune aferent Uniunii Pietelor de Capital (CMU) si au adoptat proiectul corespunzator de concluzii ale Consiliului. Agenda discutiilor a cuprins si prezentarea programului de lucru al Presedintiei estoniene pentru urmatoarele 6 luni, precum si proiectul de concluzii privind creditele neperformante.

In mesajul sau de acceptare a felicitarilor transmise de colegii din ECOFIN cu ocazia primei sale participari, ministrul lonut Misa a precizat ca ”Romania este pregatita sa fie in continuare activa in toate dezbaterile din ECOFIN, in urmarirea ambitioaselor noastre obiective comune, acest angajament vizand si apropierea detinerii presedintiei Consiliului, in primul semestru din 2019, un moment care sper ca va reprezenta un succes pentru UE si pentru Romania”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>