Published On: mie, iul. 12th, 2017

Meteorologii anunta FURTUNI puternice dupa valul de caldura care a lovit Romania

In regiunile sud-vestice, sudice si de sud-est, vremea se va mentine calduroasa, local caniculara si disconfort termic accentuat, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In restul teritoriului, valorile termice vor fi mai scazute decat cele din ziua precedenta. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 35 de grade, mai ridicate in Lunca Dunarii, pana in jurul a 37 de grade. In jumatatea de nord a tarii, la deal si la munte, vor fi innorari temporar accentuate si, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi averse si cu caracter torential, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua si aspect de vijelie, informeaza antena3.ro.

Pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp si izolat 35-45 l/mp si va cadea grindina. In celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii mai mici.

In Capitala vremea va fi caniculara si disconfortul termic accentuat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa, la amiaza, peste pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, trecator cu innorari si conditii de averse, descarcari electrice si intensificari de vant, de scurta durata.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>