Published On: vin, iul. 28th, 2017

Mascatii au luat cu asalt un salon de masaj erotic / Interviul de angajare era parca desprins din filmele porno

Share This
Tags

La data de 27.07.2017,procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi  impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat un numar de 6 perchezitii pe raza municipiului Iasi dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic,  in cadrul unei actiuni vizand savarsirea de catre 5 suspecti a infractiunilor de trafic de minori in forma continuata si proxenetism in forma continuata.

In cauza s-a retinut ca incepand cu anul 2016 si pana in prezent, in zona centrala a municipiului Iasi, a functionat clandestin un salon de masaj erotic  administrat de catre doi suspecti, sot si sotie, unde cinci persoane vatamate, inclusiv minore, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, au fost exploatate sexual, acestea fiind determinate sa intretina raporturi sexuale contra cost cu clientii salonului.

Tinerele erau recrutate de catre suspect din diverse medii sociale, cu precadere din familii dezorganizate, din mediul rural si urban, cu o situatie financiara precara. Inainte de a fi angajate la salon, persoanele vatamate sustineau un “test”, in sensul ca suspectul profita de naivitatea tinerelor determinandu-le  sa intretina cu acesta raporturi sexuale.

In tactica recrutarii, suspectul a uzitat mai multe tertipuri, respectiv le promitea  tinerelor castiguri mari de bani (200 euro/luna), cazare in municipiul Iasi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de infrumusetare, inclusiv operatii estetice sau aplica  metoda ”lover boy” pentru ca persoanele vatamate  sa devina mai usor de manipulat.

Modul de recrutare se realiza prin anunturi in presa, inclusiv printr-o aplicatie de anunturi online, tinerele fiind recrutate atat din Romania, cat si din Republica Moldova.

Ulterior recrutarii de catre suspect, persoanele vatamate erau plasate sotiei sale care se ocupa de angajare, instruire, programarea clientilor, remunerarea tinerelor. Pe unele dintre ele, suspecta le transporta la/de la salon la locuinta, altora le asigura cazare chiar in incinta salonului sau in apartamente inchiriate in zona centrala a orasului. Daca initial tinerele erau induse in eroare ca vor executa doar masaj erotic, in final acestea ajungeau sa intretina raporturi sexuale cu clientii.

De asemenea, unele dintre victime, dupa ce activau o perioada de timp in incinta salonului de masaj, ajungeau in final sa practice prostitutia in apartamente inchiriate si puse la dispozitia lor de catre suspecti. In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a constatat ca activitatea salonului dateaza din cursul anului 2001,iar de atunci si pana in prezent, exista date si indicii cu privire la faptul ca suspectii au exploatat  mai multe tinere, majore si minore, din activitatea prestata de catre acestea suspectii castigand sume importante de bani din care au dezvoltat afaceri imobiliare si au achizitionat mai multe bunuri mobile si imobile.

Cu ocazia perchezitiilor efectuate in cauza au fost gasite mai multe sume de bani, droguri de risc, tigari de contrabanda iar  intr-o locatie inchiriata de catre suspecti pentru practicarea prostitutiei, a fost identificata o persoana vatamata minora. La sediul DIICOT-S.T.Iasi vor fi aduse, in vederea audierii, un numar de 5 persoane.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>