Published On: joi, iul. 27th, 2017

Mai multi jandarmi pe strazi de Zilele Orasului / Vasile Mot: “Dorim sa fim vizibili doar, fara a deranja”

Recent, intr-o conferinta de presa, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean  (IJJ) Braila, col. Vasile Mot a precizat ca in acest an efectivul jandarmilor care va patrula de Zilele Orasului prin municipiu va fi mai mare comparativ cu anul trecut. Mai mult, in acest an va fi si o intentificare si a actiunilor de prevenire a actelor cu caracter terorist. Acesta a spus ca in prezent nu sunt elemente care sa ateste iminenta unui atac terorist, dar avand in vedere ca evenimentele pregatite vor strange un numar insemnat de persoane in acelasi loc, e bine sa se ia masuri in acest sens. Inspectorul sef a subliniat faptul ca principalul obiectiv al Jandarmeriei in perioada amintita mai sus este de a preveni si combate manifestarile ilegale, precum a celor care aduc atingere climatului de convietuire sociala, ordinii si linistii publice, prevenirii consumului de bauturi alcoolice in locuri neautorizate, etc. Acesta a dorit sa mai adauge ca prin aceasta crestere a numarului de jandarmi nu-si doreste sa deranjeze cetateanul, dar isi doreste sa fie vizibili.

“Vom actiona pentru prevenirea si combaterea manifestarilor ilegale, in primul rand a celor care aduc atingere climatului de convietuire sociala, ordinii si linistii publice, prevenirii consumului de bauturi alcoolice in locuri neautorizate, daca este cazul – nu ne dorim -, luarea masurilor legale de sanctionare sau intocmirea actelor de sesizare penala, in functie de situatie. De asemenea, ne propunem un element nou fata de anul trecut, si deja cred ca este vizibil in municipiul Braila: o serie de masuri pe care le-am adoptat impreuna cu colegii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, pentru prevenirea – deocamdata nu sunt elemente care sa ateste iminenta, dar este bine sa fim pregatiti si in acest domeniu – unor situatii de genul sau care pot fi asimilate pana la un moment dat cu actele de natura terorista. Avand in vedere ca toate aceste manifestari din perioada imediat urmatoare vor polariza foarte multe persoane pe o perioada mai mare de timp, si masurile noastre de detensionare, de prevenire a unor asemenea incidente care pot avea conotatii de natura terorista vor fi mult mai accentuate fata de aceasta perioada; fata de anul trecut, deja putem sa spunem ca avem o crestere de 100%, avand in vedere ca anul trecut nu se impunea cu necesitate o asemenea forma de protectie.(…) In principiu, dorim sa fim vizibili doar, fara a deranja. Scopul nostru nu este sa ingreunam desfasurarea unei activitati, ci din contra, sa facem ca activitatea respectiva sa se desfasoare in conditii cat de cat normale, de siguranta. Deci se va vedea ca suntem acolo, dar nu e cazul sa punem problema deranjului, decat in cazul in care persoanele respective vor deranja ordinea publica in jurul acestora”, a declarat Vasile Mot.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>