Published On: vin, iul. 7th, 2017

Mai multi bisnitari de masini braileni au ajuns pe mana politistilor

La data de 6 iulie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorului de caz, au pus in aplicare doua mandate de aducere, a unor braileni, cu varste de 30, respectiv 32 de ani, banuiti de comiterea infractiunilor de spalare a banilor, inselaciune si tentativa la infractiunea de inselaciune.

Din probatoriul administrat a rezultat ca, in perioada august 2014 – martie 2015, prin postarea pe Internet a unor anunturi fictive de vanzare a unor masini, persoanele banuite ar fi inselat mai multi cetateni francezi, cauzandu-le acestora un prejudiciu in valoare totala peste 55.000 de euro. Acestia intrau in posesia banilor prin intermediul altor persoane, carora le solicitau sa-si deschida conturi bancare in Cehia, folosindu-se de diferite pretexte.  

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cei doi banuiti au fost retinuti de politisti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de spalare a banilor, complicitate la inselaciune si inselaciune, fiind introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila. In cursul acestei zile vor fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>