Published On: mar, iul. 11th, 2017

Liviu Dragnea: “Salariul minim NU va creste la 2000 lei de la 1 ianuarie 2018”

Liderul social democratilor, Liviu Dragnea a spusca salariul minim nu va creste la 2.000 de lei de la 1 ianuarie 2018 asa cum s-a vorbit in ultima perioada.

”De la 1 ianuarie 2018 salariul minim va fi 1550 de lei, nu de 2000 de lei. Salariul de 2000 de lei nu va fi impus de guvern”, a declarat Liviu Dragnea in fata jurnaliștilor aflati in Parlament

De aseemena, Liviu Dragnea a declarata ca este posibil ca de la inceputul anului viitor, salariul brut sa fie egal cu cheltuiala angajatorului, sustine Realitate.net.

”La anul, poate printr-o noua prezentare a sistemului de impozitare, salariul brut sa fie egal cu cheltuiala angajatorului”, a spus Dragnea.

Despre masurile fiscale din noul program de guvernarea, Dragnea a afirmat ca nu va exista nici taxa de solidaritate, nici impozit general pe cifra de afaceri, iar impozitul pe gospodarie se amana.

„Nu vom adopta nicio taxa in plus pentru romani”, a declarat Dragnea, cu referire la taxa de solidaritate. In privinta impozitului pe cifra de afaceri, liderul PSD a precizat: „Sa fie foarte clar: nu vom modifica nicio procedura de ipozitare care sa produca prejudicii companiilor cinstite. Nu renunt la ceea ce am promis in campania electorala, ca Romania va fi un mediu atractiv pentru investitii.”

Totodata, Dragnea a mai precizat ca introducerea impozitului pe gospodarie nu va mai fi posibila din 2018, din cauza intarzierilor care ar fi fost generate de fostul guvern. In schimb, posibilitatea introducerii acestui tip de impozit global va fi analizata anul viitor, ”intr-un pachet mai mare de impozitare, care sa nu produca birocratizare”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>