Published On: joi, iul. 27th, 2017

IPJ Braila a instaurat panica printre braileni

Miercuri, printre brailenii care locuiesc in Blocul Turn de pe Calea Galati s-a instalat o panica generala dupa ce in jurul orei 11:00 au inceput sa circule zvonuri ba ca este alerta cu bomba, ba ca un brailean vrea sa se sinucida aruncand blocul in aer. Zona respectiva a fost invadata de mai multe echipaje de politie, incercuind-o cu banda de protectie. Desi totul parea cat se poate de real, intr-un final s-a dovedit ca totul a facut parte dintr-un exercitiu pus in scena de politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Braila, care au vrut sa testeze modul in care actioneaza echipa operativa si de negociatori, atunci cand o persoana anunta ca se arunca in gol, cu intentia de a-si lua viata. Din pacate proasta comuniacare a Politiei cu presa locala, care a crezut ca alarma a fost una reala, a generat o panica care nu era necesara printre brailenii care s-au aflat la fata locului. La circa doua ore de la exercitiu, IPJ Braila a emis un comunicat de presa, prin care a explicat toata situatia si din ce motive nu s-a facut public acest exercitiu. Potrivit comunicatului respectiv nici macar politistii negociatori nu stiau ca este vorba de un exercitiu.

CITESTE SI: Farsa de prost gust a politiei / Simulare cu atac cu bomba la Blocul Turn

“La data de 26.07.2017, orele 10.40, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Braila a fost verificata capacitatea de interventie si modul de actiune al ehipelor operative de politisti, precum si al echipei de negociatori existente la nivelul institutiei. In acest sens, a fost creat urmatorul scenariu: un barbat ce nu a dorit sa-si decline identitatea a sesizat telefonic dispecerul Inspectoratului de Politie Judetean Braila despre  faptul ca se afla intr-un apartament situat la etajul 6  al   blocului Turn, de pe Calea Galati, si ca intentioneaza sa se sinucida.

La fata locului, conform procedurilor interne, s-au deplasat de urgenta mai multe echipaje de politie de ordine publica, politie rutiera, proximitate si de la actiuni speciale, precum si politistii negociatori ai unitatii. In continuare s-au luat masurile specifice in astfel de situatii, iar echipa de negociatori a intreprins tehnicele procedurale care au  determinat  persoana in cauza sa renunte la intentiile sale.

Facem precizarea ca  exercitiul a fost unul exclusiv cu implicarea structurilor de politie, fara a fi cooptate si celelalte structuri cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice.  Efectivele de politie implicate in scenariu nu au cunoscut faptul ca acesta este un exercitiu, tocmai pentru a se putea urmari modul de actiune al acestora in situatia unui caz real”, se arata in comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>