Published On: joi, iul. 6th, 2017

Ionel Graur, unul dintre membrii clanului “Catali”, ramane in spatele gratiilor / Tribunalul Galati i-a respins cererea de eliberare conditionata

La inceputul lunii trecute, liderul clanului “Catali”, Radu Bogateanu, zis “Romica Catali”, a fost eliberat contidionat din inchisoare, desi fusese condamnat la peste sase ani de inchisoare pentru trafic de persoane. Acesta a fost eliberat dupa doar trei luni pe care le-a petrecut in inchisoare.

“Admite cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Bogateanu Radu. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Bogateanu Radu din executarea pedepsei de 6 ani si 3 luni inchisoare, aplicata prin sentinta penala a Tribunalului Braila, in baza careia s-a emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii. Onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 70 lei, va fi avansat din fondul Ministerului Justitiei catre Baroul de Avocati Galati. Cheltuielile judiciare avansate de stat vor ramâne in sarcina acestuia”, a fost solutia pronuntata de Judecatoria Galati.

Dupa ce liderul clanului a fost eliberat din inchisoare, recent si unul dintre locotenentii sai,  si anume Ionel Graur,si-a incercat norocul si a inaintat o cerere de eliberare contitionata. Acesta a fost condamnat la 6 ani si 6 luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de proxenetism in forma continuata, complicitate la trafic de persoane si spalare de bani.

De aceasta data Tribunalul Galati a considerat ca cererea interlopului este nefondata si a respins-o: “Respinge cererea de liberare conditionata formulata de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galati pentru condamnatul Graur Ionel”.

Reamintim ca data de 13 martie, in urma activitatilor desfasurate in teren, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au depistat patru persoane care erau urmarite in temei legal, deoarece pe numele lor au fost emise mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, dupa cum urmeaza:

* Radu Bogateanu, zis „Romica Catali” a fost condamnat de Tribunalul Braila, in ziua de 13.03.2017, la executarea pedepsei de 6 ani si 3 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane(acesta a fost eliberat conditionat luna trecuta)

* Serea Panaghiotidis Petrus, din orasul Navodari, judetul Constanta, pe numele caruia aceeasi instanta a emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani inchisoare, pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane;

* Catalin Praidas (37 ani), condamnat la executarea pedepsei de 3 ani inchisoare, pentru savârsirea infractiunii de trafic de persoane;

* Ionel Graur(39 ani), fata de care instanta de judecata a emis mandat de executare de 6 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de proxenetism in forma continuata, complicitate la trafic de persoane si spalare de bani.

Toti au fost incarcerati in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati. De asemenea, politistii au mai depistat un barbat de 38 de ani, din municipiul Braila, condamnat, in aceeasi cauza, la pedeapsa de 4 ani si 2 luni inchisoare, pentru infractiunea de trafic de persoane. In prezent, acesta se afla internat intr-un spital din municipiu, unde politistii il supravegheaza, si urmeaza ca, dupa externare, sa fie pus in aplicare mandatul.   

Reamintim ca membrii clanului au fost gasiti vinovati pentru trafic international de carne vie. In fapt, in perioada 2003-2006, cei cinci au constituit un grup infractional care avea ca scop racolarea de tinere, din Braila, si exploatarea lor sexuala pe teritoriul altor state. In decursul mai multor ani, membrii clanului au “dus la produs” 17 tinere, inclusiv doua minore. Din exploatarea victimelor interlopii au obtinut in jur de 500.000 de euro. Acestia le faceau victimelor diferite promisiuni false si, ulterior, prin exercitarea de acte de violenta, le obligau sa practice prostitutia in tari europene, pentru folosul lor material.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>