Published On: mar, iul. 4th, 2017

In apropiere de Bariera Calarasilor va lua nastere un complex rezidential / Marian Dragomir: “In zona respectiva se vor construi locuinte, centre comerciale si in viitor si altceva”

In cadrul sedintei CLM de luna trecuta, s-a aflat pe ordinea de zi proiectul: “Proiect de hotarare initiat de primarul Municipiului Braila privind aprobarea Planul Urbanistic Zonal pentru obiecivul <Construire Complex Rezidential cu Functiuni Complementare>, la adresa din Braila, strada General Gheorghe Avramenscu nr. 10, lot nr.1, initiat de SC Dezimob Invest Group SRL.

Concret, societatea Dezimob va prelua terenul care a apartinut fostei fabrici Pal, situat in zona fostului depou din Bariera Calarasilor. Aici se doreste sa se construiasca mai multe locuite, spatii comerciale(printre care si supermarketuri), spatii verzi, dar se vorbeste si despre un hotel sau un complex spa.

In documentatia prezentata consilierilor se arata ca “in interiorul zonei, alaturi de unele constructii existente cu certa valoare de intrebuintare, exista numeroase imobile industriale in stare avansata de degradare, lipsite de valoare, care subutilizeaza un teren extrem de pretios pentru oras, precum si cladiri realizate pentru functionarea spatiilor de productie, care sunt dificil de transformat in locuinte sau functiuni complementare locuirii, inclusiv spatii de productie actualizate la standardele actuale. Regulamentul urmareste valorificarea terenurilor de acest fel prin realizarea unor constructii noi alaturi de fondul construit deja existent, care sa permita armonia prin contrast, utilizarea unui limbaj formal si a unor materiale de constructie pe deplin contemporane”.

In zona respectiva exista o suprafata de teren de 111.870 mp, din care 31.827 reprezinta suprafata construita. Se propune ca suprafata construita sa ajunga la  43.573 mp, suprafata destinata circulatiei carosabile, aleilor si parcarilor sa fie de 25.060 mp, spatiul verde si zona de recreere sa totalizeze 43.237 mp, iar numarul total de locuri de parcare (inclusiv pentru hotel si servicii) sa fie de 1.260.

Inainte de a se vota acest proiect, conslierul Traian Adrian(PND) a avut o interventie si a cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi si amanarea votului pentru o viitore sedinta, intrucat documentele pentru proiect au fost trimise consilierilor tarziu.

Primarul Marian Dragomir i-a raspuns acestuia, spunand ca a verificat personal documentele amintite mai sus si a dat asigurari ca totul este in regula.

“Se ia in calcul transmiterea de fiecare data la timp a tuturor documentelor pentru a nu exista situatii ca acesta cand vine un investitor de buna credinta care a dovedit deja in Braila ca face lucrurile pe care si le asuma si a ne bloca in chestiuni procedurale. Proiectul, intr-adevar, l-am verificat si eu chiar daca a ajus tardiv, nu are niciun fel de hiba din punct de vedere derularii lui, dimpotriva vine in sprijinul municipiului Braila prin amenajarea unei zone abandonate, prin faptul ca urmare a amenajarii vom avea mai multe taxe, impozite, dar si locuinte in zona respectiva, centre comerciale si poate in viitor si altceva. Totusi cred ca de aceasta data ar trebui sa ne gandim cu maxima responsabilitate vis-a-vis de dezvoltarea municipiului Braila si sa dam un semnal celor care doresc ca vina sa investeasca aici ca suntem interesati sa-i primim pe toti, sa le asiguram tot sprijinul “, a spus Marian Dragomir. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>