Published On: vin, iul. 14th, 2017

Guvernul Tudose a suspendat taxa de mediu de 80 lei/tona care a condus la majorarea taxei de salubritate la 11 lei, dar brailenii vor plati la fel cel putin pana la finalul anului

Guvernul Tudose a decis ca taxa de mediu de 80 lei/tona, care era practic o amenda aplicata administratiilor locale care nu iau masuri pentru colectarea selectiva a deseurilor, astfel incat la gropile de gunoi sa ajunga doar ceea ce nu mai poate fi folosit, iar tot ce este reciclabil sa fie reintrodus in circuitul economic, sa fie suspendata printr-o ordonanta de urgenta, de la 1 iulie anul curent.

“Suma de 80 lei/tona + TVA  pe care Primaria municipiului Braila o incaseaza de la locuitori nu ramane la Primarie, ci va fi transmisa mai departe catre Fondul de mediu, deci sa nu inteleaga cineva ca Primaria incaseaza pentru ea mai multi bani din plata respctiva, ci doar o transmitem catre Fondul de Mediu. Nu ne face nicio placere, nu avem incotro, trebuie doar sa punem in practica Ordonanta Guvernului”, spunea Dragomir la momentul implementarii majorarii.

La momentul implementarii aceasta taxa a creat multe discutii atat la nivel national, cat si la nivelul municiului nostru. Un brailean chiar a prostestat pentru mai multe zile impotriva acestei majorari, dar fara succes. Dragomir spunea ca singura modalidate prin care brailenii nu vor mai plati majorari la taxa de salubritate este colectarea selectiva a gunoiului. In acest sens una dintre cele trei societati care se ocupa de colectarea gunoiului incepuse depersurile montarii de tomberoane pentru colectare pe doua fractii, dar in prezent aceasta campanie stagneaza, stadiu in care se afla de luni bune.

In prezent brailenii platesc o taxa de 11 lei/luna/persoana si, in ciuda faptului ca taxa de mediu a fost supendata, vor continua sa plateasca aceeasi suma, cel putin pana la finalul anului. Dragomir a explicat ca nu se poate modifica pretul unei taxe la mijlocul anului fiscal, dar s-a aratat optimist ca de la anul brailenii vor plati mai putin.

“Urmatorul pas pe care il vom face va fi sa emitem o hotarare CLM prin care sa inceteze plata acelei taxe suplimentare pentru Fondul de Mediu. In ceea ce priveste taxa de salubritate platita de cetateni, aceasta nu poate fi modificata acum, la jumatatea anului fiscal. Cert este ca, pentru anul viitor, taxa se va reduce, dar deocamdata nu se poate spune concret cat va insemna aceasta reducere”, a declarat Marian Dragomir pentru Obiectiv Vocea Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>