Published On: joi, iul. 20th, 2017

GALERIE FOTO: Parcul auto Braicar s-a marit cu zece noi autobuze / Dragomir: “Cu aceste autobuze se va reduce timpii de asteptare in statii”

Astazi, primarul Marian Dragomir a organizat o conferinta de presa la care au fost prezenti mai multi oficiali si oameni de afaceri turci, printre care si ambasadorul Turciei la Bucuresti, Koray Ertas, si Consulul General  al Consulatului Republicii Turcia la Constanta, Ali Bozcaliskan, dar si reprezentanti ai societatii Karsan de la care Primaria Braila a cumparat in mai multe randuri autobuze, inclusiv cele achizitionate in aceasta vara.

Chiar daca, scopul principal al acestei conferinte de presa a fost prezentarea noiile mijloace de transport in comun, edilul sef a lasat de inteles ca in viitorul apropiat oameni de afaceri turci vor veni pentru a investi in municipiul nostru. Totusi, acesta nu a vrut sa ofere detalii, spunand ca va face publice aceste informatii cand se vor semna documentele. In ceea ce priveste achitionarea autobuzelor, acest lot a continut sase autobuze de dimensiune medie, 50 de locuri, si patru de dimensiune mica, 21 de locuri, precum cele existente pe traseele 16 si 17. Aceste autobuze vor incepe sa circule prin oras de la incepul lunii august, dupa ce se va finaliza inmatricularea lor. Cat despre lotul celalalt, de 10 autobuze de dimensiune medie, edilul sef a spus ca va ajunge in Braila pana la data de 15 august. Valoarea acestei investitii se ridica la 8.3 milioane lei, fara TVA.

“Cu aceasta intalnire marcam doua evenimente. Unul este cel legat de sosirea unui nou lot de autobuze noi in municipiul Braila. Astazi, receptionam primul lot de zece autobuze si in urmatoarele zile vor veni celelalte zece. Este un lucru important pentru noi ca exista companii care fac livrari inainte de termenul limita si ii invitam pe cei cei care castiga contracte la Primaria Municipiului Braila, nu doar sa respecte termenele executie, ci si sa ia exemplul acestei companii care a livrat autobuzele anterior termenului limita. Aparatia acestor noi autobuze in municipiul Braila va insemna un plus pentru transportul public, datorita reducerii timpilor de asteptare in statii, dar si a dotarii acestora. Noile autobuze au in dotare cele mai noi tehnologii si sunt ferm convins ca cetatenii vor aprecia faptul ca vor avea mijloace de transport moderne. Cu siguranta dupa sosirea urmatorului lot de autobuze vom avea un transport public foarte modern. Pe cealalta parte, prezenta atat a domnului ambasador, cat si al domnului consul, marcheaza continuarea unor relatii economice pe care Braila le are cu comunitatea oamenilor de afaceri turci. Sa nu uitam faptul ca ne-am infratit de curand cu orasul Besiktas, iar acest lucru nu trebuie sa se rezume doar la relatii culturale, ci sa insemne pentru noi si dezvoltarea unor relatii de afaceri. Discutiile despre o posibila investitie se vor finaliza cred ca anul acesta. Mai multe detalii despre discutiile de afaceri pe care le-am avut astazi o sa va dau cand o sa am documentele semnate.

Din discutiile avute, urmeaza ca pana la Zilele Municipiului Braila sa primim si celelalte 10 autobuze de capacitate medie Karsan Atak si este un lucru important ca intr-un an si cateva luni am cumparat 36 de noi autobuze pentru municipiul Braila. In paralel Braicar lucreaza la inlocuirea automatelor de bilete existente in oras si cred ca peste o luna vom face fotografie cu ultimul automat istoric de bilete. Pe langa schimbarea celor actuale urmeaza sa achizitionam si alte 40 de automate noi. Anunt si ca s-au inaintat catre Directia de Achizitii a Primariei si documentele pentru lansarea licitatiei in ceea ce priveste noile statii pentru autobuz”, a spus Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>