Published On: lun, iul. 10th, 2017

Francisk Chiriac: “Renegociam salariile din CJ la sange si fiecare va avea salariul pe care il merita”

Recent, presedintele Consiliului Judetean, Francisk Chiriac a spus ca mai multi functionari publici din cadrul CJ nu-si indeplinesc obligatiile din fisa postului, sustinand chiar ca nu fac nimic, “ca timpul trece, leafa merge. La momentul respectiv, Chiriac sustinea ca nu are caile legale pentru a-i pedepsi pe acesti functionari, tot ce putand face fiind sa-i trimita in fata comisiei de disciplina, comisie din care “tot ei fac parte”.

Citeste si: Francisk Chiriac: “Unii functionari publici din CJ nu fac nimic… timpul trece, leafa merge”

In cadrul ultimei conferinte de presa, seful judetului a lasat de inteles ca a gasit o solutie pentru a-i impulsiona pe “cei care nu fac nimic” sa munceasca mai cu spor. Chiriac a spus ca acestora li se vor renegocia salariile la sange si vor primi salarii in functie de performante. Intrebat in ce stadiu se afla Directia de drumuri a Consiliului Judetean, Chiriac a spus ca functionarii publici sunt mai interesati de Legea salarizarii, decat de aceasta directie. Mai mult, acesta isi doreste ca la fiecare sase luni sa evalueze performantele functionarilor publici, iar la final de an sa-i premieze pe cei cu rezultatele cele mai bune.

“In momentul de fata, unii functionari publici sunt mai interesati cum se aplica legea salarizarii si negocierile cu salariile. Va spun ca am sa fiu foarte drastic si nu am sa mai merg pe partea de-a incadra drepturi pentru ca sunt unii oameni care muncesc foarte mult in acest consiliu, iar altii deloc… O sa aiba salariile pe care le merita, pe lege. Si am sa le spun sa se aplece mult mai mult acestei Directii, astfel incat sa fie cat mai repede gata, ca sa putem, dupa ce-o aprobam in cadrul Consiliului Judetean, sa ne apucam de partea de utilare a Directiei – si aici ma refer la utilaje. Cum am mai spus, nu vrem sa ajungem in situatia Rocreativ.

Cand am spus ca vor avea salariile pe care le merita, m-am referit ca o sa negociem la sange si vor si remunerati in functie de prestanta pe care o are fiecare, in functie de atributiile postului in cadrul Consiliului Judetean si in functie de activitatea lor din ultimul an, adica primul meu an de mandat. O sa facem o analiza foarte serioasa. Eu imi doresc sa facem astfel de evaluari la fiecare sase luni. Le-am transmis inca o data domnilor directori executivi ca au mare responsabilitate ca colegii lor pe care ii au in subordine sa munceasca mai mult. Nu sa vina sa spuna acum ca ei muncesc ca unii muncesc foarte mult si altii deloc… Sa munceasca cu totii! Imi doresc foarte mult ca acel 5% din fondul de salarii sa fie la dispozitia mea ca la finalul anului sa pot sa-i premiez pe cei care au rezultate exceptionale in cadrul Consiliului Judetean", a declarat Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>