Published On: joi, iul. 6th, 2017

FOTO: In viitorul apropiat se vor incepe lucrarile pentru asfaltarea a 10,6 km de strazi din Chercea / Vezi lista strazilor vizate

strazi_de_asfaltat_infobrailaIn cadrul celei mai recente sedinte a Consiliului Local Municipal, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect care viza aprobarea indicatorilor tehnico-econimici pentru modernizarea strazilor din cartierul Nedelcu Chercea. Acest proiect se ridica la valoarea de 17.833.213,38 lei, cu TVA. Proiectul intitulat “Aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii <<Modernizare stazi Cartier Nedelcu Chercea” a fost votat de conslierii prezenti la sedinta in unanimitate.

Obiectivul de investitii "Modernizare strazi Cartierul Nedelcu Chercea" este propus pentru includere in Programul National de Dezvoltare Locala PNDL 2017-2020, in vedere cofinantarii. Acest proiect are in vedere modernizarea strazilor, astfel incat sa fie asigurate cerintele necesare pentru indeplinirea conditiilor de siguranta si confort ale traficului rutier si pietonal.

“Obiectivele generale propuse a se rezolva:

– modernizarea partii carosabile, inclusiv borduri noi

– amenajarea spatiului verde existent si propus

– aducerea la cota a gurilor de scurgere existente

– realizarea trotuarelor pietonale si refacerea acestora

– devierea retelelor de utilitati, daca este cazul

– realizarea marcajelor rutiere si semnalizarea rutiera finala.

Intrucat o mare parte din strazile cartierului Nedelcu Chercea sunt asfaltate de-a lungul anilor, se va avea in vedere modernizarea celor ramase, mai precis, modernizarea anumitor tronsoane de strazi neasfaltate la aceasta data”, se arata in documentatia prezentata consilierilor municipali.

Tinta acestui proiect de este modernizarea a unei portiuni de 10,6 km de strazi din lungimea totala a strazilor ce nu dispun de imbracaminte asfaltica in Chercea care este de circa 19 km. Diferenta de 8,4 km de strazi fara imbracaminte asfaltica se va realiza intr-o etapa viitoare de modernizare a strazilor din municipiu, dupa cum au fost informati consilierii. Lucrarile se vor desfasura pe parcursul a 12 luni, urmand ca acestea sa fie demarata in acest an si sa fie finalizate anul viitor.

Sursa foto: Mihaeladanpress.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>