Published On: mie, iul. 26th, 2017

Farsa de prost gust a politiei / Simulare cu atac cu bomba la Blocul Turn

Share This
Tags

Alerta cu bomba din aceasta dupa amiaza de la Blocul Turn care i-a panicat pe brailenii din zona a fost doar o simulare a politiei. Mai precis a negociatorilor acestei institutii.

In urma cu doua ore, peste sapte echipaje ale Politiei au blocat intersectia strazilor Calea Galati cu Bulevardul Independentei. Au inconjurat apoi cu banda de protectie o zona importanta si au patruns in bloc. Imediat, politistii nu le-au permis locatarilor  sa patrunda in imobil, multi dintre acestia batrani bolnavi. Nici cei care doreau sa ajunga in bloc pentru a-si linisti copiii sau familia nu au fost lasati sa intre. Aceasta "actiune" a Politiei a durat aproximativ doua ore, dupa care, fara a scoate vreun cuvant si fara sa-i linisteasca pe locatarii care le-au fost cobai, politistii au plecat razand de ziaristii prezenti la fata locului.

Ramane de aflat cat a cotat aceasta operatiune, in conditiile in care Politia se plange de lipsa de masini, oameni si carburant si cine a dezinformat presa comunicand pe diferite canale de existenta unei amenintari cu bomba la fata locului.

Fara pretentia de a fi stiut de acesta operatiune, reporterii Infobraila au fost mirati ca, in ciuda zvonurilor privind un atac cu bomba, sinucidere sau atac armat, in zona nu se aflau masinile Ambulantei, SMURD si ale genistilor de la SRI. S-au gandit ca Poltia "evolueaza" in stilul propriu si ca a crescut enorm capacitatea de interventie a acesteia in interventii limita. Din pacate, rezultatul exercitiului tactic nu face decat sa scada increderea populatiei in aceasta institutie.

In cele din urma, Biroul de presa al IPJ Braila a comunicat ca a fost un exercitiu care a presupus antrenarea si evaluarea negociatorilor IPJ.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>