Published On: lun, iul. 24th, 2017

Dragomir, revoltat dupa ce terenuri din statiunea Lacu Sarat s-au atribuit doar cu 30 de bani/mp/luna: “Dupa afacerea Padurea Stejaru, putem spune ca avem tunul imobiliar Lacu-Sarat”

Recent, in presa locala au aparut niste informatii cum ca afaceristului liberal Vasile Dogarescu i s-au atribuit doua terenuri in statiunea Lacu Sarat, fara licitatie publica, la un pret de aproximativ 30 de bani/mp/luna. In cea mai recenta conferinta de presa, primarul Dragomir s-a aratat foarte revoltat de aceasta situatia absolut pebibila din punctul sau de vedere si a spus ca acum intelege motivele pentru care asocierea Chiscaniului cu Municiupiul Braila si CJ Braila a picat. Acesta a adaugat ca dupa afacerea Padurea Stejaru, acum se discuta in judet de “tunul imobiliar Lacu-Sarat”, o afacere dubioasa in care sunt implicati tot liberalii.

“Eu am inteles, acum, de ce nu s-a dorit asocierea intre Municipiu, Consiliul Judetean si Consiliul Local Chiscani, din partea celor de acolo. Daca ar fi existat acea asociere, tot cei de la comuna Chiscani concesionau, inchiriau, dar totul s-ar fi facut transparent si legal. Probabil ca lipsa dorintei lor de asociere are in vedere si astfel de lucruri, care au sperat unii dintre ei ca le pot face pe ascuns. Dupa afacerea Padurea Stejaru, putem spune ca avem tunul imobiliar Lacu-Sarat. Tot cu liberali! La Padurea Stejaru, stiti cu totii, erau implicati membrii ai familiei unor liberali, care au tot scaldat-o, iar aici, la Lacu Sarat, lucruruile sunt foarte clare. Cel mai interesant lucru este ca niciun cetatean care nu este membru PNL nu a fost invitat sa primeasca si el la 26 de bani/mp teren in Lacu Sarat, in timp ce unii, cu carnet de partid galben, au primit fara licitatie publica, lucru care constituie, din punctul nostru de vedere, un mare semnal de alarma. Cred ca lucrurile au fost premeditate.(…) Primarul de la Chiscani e PSD, consilierii sunt de la toate partidele, lucru care ma determina sa ma intreb daca acolo exista o necunoastere a legii, o inducere in eroare a administratiei de catre afaceristul liberal, ori exista o mare fratie imobiliara, cu interese clare. Am fi stiut din timp toate planurile de dezvoltare ale statiunii daca exista asocierea”, a spus Marian Dragomir.

La randul sau, senatorul Ion Rotaru, presedintele PSD Braila, a spus ca dupa ce va purta o discutie cu primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PSD), in care acesta trebuie sa dea explicatii despre modul in care terenul respectiv i-a fost atribuit lui Dogarescu, ia in calcul chiar si posibilitatea excluderii din partid a lui Cojea.

“Nu ne putem asuma ca am castigat Primaria Chiscani, dar primarul face acolo ce il taie capul, in detrimentul bunului mers al lucrurilor.(…)Eu cred ca ce s-a intamplat la Chiscani, avand in vedere acest fapt, dar si ca nu s-a realizat asocierea, nu este in regula. Astazi (n.r. vineri) avem sedinta de Birou Permanent. L-am invitat la aceasta sedinta si pe primarul Chiscaniului, sa ne dea explicatii, sa vedem ce suport a avut ca sa faca ce a facut. Sa vedem ce planuri are, pentru ca ne-am bucurat foarte mult ca am castigat Primaria Chiscani, din perspectiva ca statiunea are un viitor pe o asociere, fara ganduri ascunse, fara dorinta de a face afaceri, unii sau altii. Ideea a fost ca, unite, cele trei entitati pot sa genereze ceva bun pentru Lacu-Sarat. Daca lucrurile merg in continuare de aceasta maniera, probabil ca vom lua o masura radicala si vom renunta la serviciile domnului primar, tinand cont de atitudinea pe care o are. Decizia o vom lua dupa ce vom avea o discutie cu dumnealui. Daca va veni cu explicatii care sunt legale, este dreptul administratiei. Dupa discutie vom vedea care sunt perspectivele”, a declarat Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>