Published On: vin, iul. 21st, 2017

Dragomir aproape de a convinge un investitor turc sa vina in Braila / Dragomir: ”Discutiile se vor finaliza anul acesta, cand o sa va facem o surpriza”

Joi, in cadrul unei conferinte de presa la care a prezent si ambasadorul Turciei in Romania, Koray Estas, primarul Marian Dragomir a spus ca municipalitatea avansata este in tratative avansate pentru a convinge un investitor turc sa vina in Braila. Totusi, edilul sef s-a ferit sa dea mai multe detalii, singurul indiciu oferit fiind faptul ca este foarte posibil ca discutiile sa fie finalizate pana la finalul anului. Tototada, primarul a precizat ca

“Prezenta atat a domnului ambasador, cat si al domnului consul, marcheaza continuarea unor relatii economice pe care Braila le are cu comunitatea oamenilor de afaceri turci. Sa nu uitam faptul ca ne-am infratit de curand cu orasul Besiktas, iar acest lucru nu trebuie sa se rezume doar la relatii culturale, ci sa insemne pentru noi si dezvoltarea unor relatii de afaceri. Discutiile despre o posibila investitie se vor finaliza cred ca anul acesta, cand o sa va facem o surpriza, cum a fost si in cazul centrului comercial <Armonia>. Mai multe detalii despre discutiile de afaceri pe care le-am avut astazi(n.r. joi, 20 iulie) o sa va dau cand o sa am documentele semnate”, a declarat Marian Dragomir.

La randul sau, ambasadorul Koray Estas a spus ca e fericit sa se afle la noi in oras si a mentionat ca nu este prima data cand a venit in vizita in Braila. Acesta a mai fost prezent o data in municipiul nostru, cand a participat tot la un eveniment economic.

“Sunt fericit sa fiu in Braila. De fapt este a doua oara cand sunt aici, prima data cand am fost, am discutat tot despre o asociere economica. Turcia si Romania sunt parteneri strategici si unul dintre cei mai importanti piloni ai acestui parteneriat sunt relatiile economice, atat cele de investii, cat si cele de comert. Sunt foarte incantat ca in ultima perioada aceste relatii s-au dezoltat mult si speram ca cu aceasta noua asociere, relatiile cu autoritatile locale vor continua sa se consolideze. Vom continua sa incurajam investitorii nostri sa aleaga Braila pentru ca in mod traditional, Turcia are o relatia apropiata cu Braila, avand in vedere ca Braila este infratita cu trei mari orase din Turcia, si cred ca aici va fi un centru important de investitii datorita apropierii de Marea Neagra. Uneori, instabilitatea legislativa genereaza probleme pentru oamenii de afaceri, dar in multe situatii urmarim aceste modificari de aproape si de fiecare daca cand are o schimbare, incercam sa-i informam pe investitori, astfel incat acestia sa se poata adapta”, a spus ambasadorul Turciei in Romania.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>