Published On: joi, iul. 20th, 2017

Draghincescu trage un semnal de alarma: “Nu e normal ca un medic rezident de la Spitalul Judetean sa castige 2.900 lei, iar femeia de serviciu de la CJ peste 2.000 lei”

Miercuri, in cadrul sedinte ordinare a Consilului Judetean pe luna iulie s-a votat noua grila de salarizare a functionarilor din cadrul CJ. Noile salarii variaza intre 1.595 lei un referent debutant si 10.020 lei secretarul CJ. Inainte de a se vota acest proiect, Simona Draghincescu(PND) a dorit sa traga un semnal de alarma, spunand ca e bine ca angajatii CJ vor trai mai bine, dar nu este normal ca un medic rezident castiga la Spitalul Judetean 2.900 lei, iar femeia de serviciu de la CJ are un salariu de 2.000 lei. Aceasta nu a spus ca femeie de serviciu nu si-ar merita remuneratie, ci pur si simplu salariul medicilor este mult prea mic si ar trebuie rezolvata aceasta problema cat mai repede, pentru ca in caz contrar deficitul de medici de la spital va continua sa creasca. Mai mult, precizam ca potrivit noii grili de salariu un sofer care lucreaza la CJ Braila are un salariu de baza de 2.900 lei.

“E foarte bine ca vor trai mai bine angajatii de la CJ, dar fiind implicata direct in aceasta situatie nu pot ca sa nu observ ca salariul unui medic in anul IV de rezidentiat la Spitalul Judetean primeste 2.900 lei, comparativ cu al unei femei de serviciu de la CJ. Drept pentru care va rog frumos sa nu mai aveti pretentii sau sa-i acuazati pe medici de tot felul de ineptii mai mult sau mai putin dovedite,  nu le mai cereti asa de mult – sau celalalt personal medical, care are salarii mai mici decat o femeie de serviciu de la CJ. Sunt convinsa ca femeia de serviciu de la CJ munceste foarte mult si poate sa dovedeasca implicarea ei pentru cei 2000 de lei pe care-i ia la sfarsitul lunii, dar celorlalti care primesc aceiasi bani va rog frumos sa nu le mai solicitati competenta, sa sara tot timpul toata lumea, sa rezolve tot felul de situatii, atat timp cat un medic rezident, retineti, ia acelasi salariu cat o femeie de serviciu", a spus Simona Draghincescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>