Published On: joi, iul. 20th, 2017

De unde sa NU mancati pe litoralul romanesc.

Presedintele ANSVSA, Geronimo Branescu, spune ca litoralul romanesc este sigur din punct de vedere al sigurantei alimentare, recomandand consumatorilor sa cumpere produse din unitati inregistrate si autorizate sanitar-veterinar, si nu de la colturi de strada. Totodata, el recomanda sa nu lase produsele prea mult la soare.

“Litoralul romanesc este sigur din punct de vedere al sigurantei alimentare. Sigur, lucrurile sunt perfectibile, nimic nu e perfect, dar in fiecare an incercam sa fim mai buni. Sfatul pentru consumatori este sa isi achizitioneze produsele din unitati inregistrate si autorizate sanitar-veterinar, sa nu se bucure la chilipiruri, sa nu se bucure la produsele "pseudo traditionale", care se regasesc la tot felul de colturi de strada sau pe mai stiu eu unde, de-a lungul traseelor turistice sau sosele, sa nu isi tina produsele, indiferent ca vorbim despre cei care se deplaseaza la mare pe malul Marii Negre sau in alte zone cu potential turistic, sa nu isi lase produsele un timp indelungat sub influenta razelor de soare”, a transmis, miercuri, presedintele ANSVSA, Geronimo Branescu, printr-un comunicat de presa.

De asemenea, el mai recomanda sa nu fie cumparate cantitati mari, iar daca un produs este inceput atunci este indicat sa fie consumat pana la capat.

“Acum sunt peste tot magazine alimentare de unde pot fi achizitionate, sunt numeroase, sa nu ia cantitati mari. Odata inceput un produs, este indicat sa fie consumat pana la capat. Nu este indicata reambalarea produselor, nu este indicat contactul acestora cu alte categorii de produse… norme generale, care se cer a fi respectate in primul rand pentru binele nostru. De asemenea, in conditiile in care sesizeaza neconformitati, ei le pot comunica si cu maxima promptitudine le identificam si bineinteles ca le si rezolvam”, a mai spus Geronimo Branescu. Sursa:digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>