Published On: lun, iul. 3rd, 2017

Cursele ilegale din Port, subiect aprins in CLM / Un consilier catre primar: “Avem Politie Rutiera degeaba”

In cadrul ultimei sedintei a Consiliului Local Municipal s-a discutat aprins pe subiectul curselor inelegale de masini care au loc pe strada Anglel Saligny, in zona Portului, cum le place brailenilor sa numeasca zona respectiva. Pe ordinea de zi s-a aflat un proiect care prevedea ca in zona respectiva sa fie montate mai multe limitatoare de viteze pentru impiedica astfel de activitati amintite mai sus. Concret, proiectul apartine afaceristului brailean, patron la “Romnav”, Gheorghe Antistescu care s-a oferit sa suporte cheltuielile pentru aceste investitii. Afaceristul brailean sustine ca astfel cursele ilegale, care se organizeaza acolo de ani de zile ar deveni o activitate de domeniul trecutului, iar locuitorii din zona respectiva nu vor mai fi exasperati de zgomotul motoarelor turate la maxim.

Pe acest subiect subiect consilierii locali au discutat aprins, unii sustinand acest proiect, altii opunandu-se cu vehementa. Cei care s-au pus, printre care si primarul Dragomir, au spus ca nu se poate ca o persoana care are mijloacele financiare sa trateze spatiul public ca pe propriul teren si ca daca ar primi un vot pozitiv un astfel de proiect s-ar crea un precedent si vor veni si alte persoane potente financiar cu astfel de proiecte.

“Eu am sa va spun un punct de vedere al meu personal, neputand sa conditionez votul cuiva de opinia pe care eu o exprim astazi, la aceasta sedinta. Eu sunt de acord ca fiecare cetatean din municipiul Braila sa poata veni cu aportul lui pentru modernizarea unei zone, dar fara a exista niciun fel de restrictie pentru ceilalti cetateni, pentru ca astazi putem avea o cerere, deschidem o cutie a Pandorei, din ce se intelege, si la o urmatoare sedinta de CLM, orice cetatean potent financiar din municipiul Braila sau potent in alt mod, al intimidarii, ne poate propune sa vina sa amenajeze strada lui, sa-i puna bariera, iar noi sa nu putem avea acces pe domeniul public”, a spus Dragomir.

Mai mult, acesta a adaugat ca stoparea curselor ilegale in zona respectiva nu intra in atributiile cetatenilor, ci de acest lucru trebuie sa se ocupe Politia Rutiere.

Dupa aceasta interventia a primarului, liberalul Sorin Ionita a avut un comentariu acid indreptat in special catre Politia Rutiera, spunand ca politistii de la Rutiera nu-si fac treaba asa cum ar trebui: “Avem Politie Rutiera degeaba”.

Pe acelasi subiect, Adrian Traian(PND) a spus ca in fapt, Antistescu nu doreste bunastrarea brailenilor din zona respectiva si stoparea accidentelor rutiere prin acest proiect, ci pur si simplu nu-si mai doreste sa circule autoturisme prin fata vilelor familiei sale.

“Amenajarea municipiului Braila revine Unitatii Administrativ Teritoriale, punct. Nu vine oricine sa amenajeze in municipiul Braila, ca asa vrea! Se doreste limitarea vitezei pentru ca acolo sunt vilele copiilor domnului Antistescu si asa mai departe. Hai sa spunem lucrurilor pe nume, de ce ne ascundem? Se doreste sa nu se mai circule prin fata cladirii <<Romnav>>, pentru ca sunt apartamentele domnului Antistescu. De aia se fac  toate treburile astea! Eu nu sunt de acord. Nu am votat nici in mandatul trecut si nici de data asta nu sunt de acord”, a spus Train Adrian.

Dupa mai multe minute de discutii aprinse, proiectul nu a fost aprobat, majoritatea consilierilor votand impotriva.

Citeste si: Curse infernale ilegale, in portul brailean. Tinerii isi scot la mezat bijuteriilele cu multi cai putere

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>