Published On: vin, iul. 7th, 2017

Cum se contesta o amenda? Model de contestatie amenda rutiera

Contestatia impotriva procesului-verbal suspenda executarea amenzii si permite recuperarea permisului(art. 118 din OG 195/2002), sustine avocatul Marius Coltuc.

Mai devreme sau mai tarziu tot ni se intampla! Ce anume? Sa ne prinda politia pe picior gresit si sa ne sanctioneze! Nu cred ca suntem niciunul "usa de biserica" in trafic, iar daca am fi urmariti de politie, fara sa stim ca suntem urmariti, in mod sigur ni s-ar retine de cateva ori pe zi permisul pentru toate abaterile comise!

Dar, acesta e traficul si n-avem ce-i face! Chiar daca amenda e simpla sau, mai rau, insotita de retinerea permisului, in niciun caz nu ne bucuram.

Mai trist este cand credem ca avem dreptate si ca politistul ne-a sanctionat pe nedrept! … Sau cand avem nevoie de permis sa plecam in concediu! … Sau cand ne trebuie in munca de zi cu zi! … Sau … cand n-avem nevoie de el?!?

Pentru a trece cu bine de aceste momente … iata ce trebuie facut, indiferent ca a fost vorba despre amenda radar, necedare prioritate vehiculelor, necedare prioritate pietonilor, depasire pe linie continua, depasire coloana la semafor etc.

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul(a),…………………….., cu domiciliul in………………………………………………., formulez prezenta:

CONTESTATIE

impotriva procesului-verbal seria ….. nr. …………….., emis de ……………….., prin care va rugam sa dispuneti admiterea actiunii noastre si anularea procesului-verbal de contraventie, pentru urmatoarele:

MOTIVE

In fapt,……………………………………………(urmand sa mentionati toate situatia de fapt care a dus la intocmirea ilegala a procesului verbal de contraventie. Va trebui sa mentionati toate aspectele legate de incalcarea normele legale la momentul intocmirii sau aratarea oricarui motiv pentru care procesul verbal este nul. Prin motivele indicate urmariti admiterea actiunii dvs. ca urmare a incalcarii actelor normative pe care le mentionati in raport cu situatia de fapt).

Va rugam sa aveti in vedere si Decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului, respectiv cauza Arghel contra Romaniei, in care se critica sistemul sanctionator al Ordonantei 2/2001, sistem care este lipsit de prezumtiile de legalitate si temeinicie, prezumtia de nevinovatie prevazuta de art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului fiind incalcata. (text optional)

Probe: inscrisuri, martori (sau orice alta proba necesara cauzei dvs. si raportata la obiectul acesteia)

In drept, Ordonanta 2/2001 (si orice alt act normativ incalcat de organul constatator)

_____________________

(Numele si semnatura dvs.)

DOMNULUI PRESEDINTE AL …………………..(instanta la care va judecati)

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>