Published On: joi, iul. 6th, 2017

Continua plecarile din DNA

Procuroarea Amaryl Sabau a lasat asa- zisa "unitate de elita" pentru PTB. In doar o saptamana, din DNA au plecat cinci procurori, iar vestitul Claudiu Dumitrescu a primit aviz pentru detasare la OLAF. Alti trei procurori au cerut sa plece, dar au fost blocati de CSM.

Kovesi-3Exodul din DNA continua. O noua plecare a avut loc din parchetul doctoritei Kovesi (foto). Procuroarea Amaryl Sabau a lasat asa-zisa "unutate de elita" pentru Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat miercuri 5 iulie 2017, cererea procuroarei Amaryl Sabau de plecare din DNA si revenire la parchetul de unde provine, in speta Parchetul Tribunalului Bucuresti: "Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie a doamnei procuror SABAU AMARYL, incepand cu data de 01.08.2017 si revenirea acesteia la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti (unitatea de parchet de la care provine), incepand cu aceeasi data."

Cu o zi inainte, in 4 iulie 2017, Sectia pentru procurori din CSM a aprobat plecarea altor doi procurori. Ne referim la Adrian Tirlea, care venise in DNA abia in februarie 2017, si Doru Gabi Vacaru, care s-au intors la Parchetul Tribunalului Bucuresti, respectiv la Parchetul Tribunalului Giurgiu.

Cu alte cateva zile inainte, mai exact in 27 iunie 2017, Sectia pentru procurori a admis solicitarile de incetare a activitatii la DNA formulate de procuroarele Alina Stefanescu si Alina Irina Avram, dandu-si in acelasi timp avizul ca procurorul Claudiu Dumitrescu, fost sef al Sectiei a II-a DNA, sa fie detasat la OLAF.

Astfel, procurorii care au plecat in ultima saptamana din DNA sunt urmatorii:

·         Alina Stefanescu;

·         Alina Irina Avram;

·         Adrian Tirlea;

·         Doru Gabi Vacaru;

·         Amaryl Sabau;

·         Claudiu Dumitrescu (CSM si-a dat acordul pentru detasarea la OLAF).

De asemenea, au mai existat alte trei cereri ale unor procurori de plecare din DNA, care insa au fost respinse de CSM. Ne referim la procurorii Eugen Anton, Madalina Scarlat si Ioan Paul Chis.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>