Published On: joi, iul. 13th, 2017

Cladirea – monument a Scolii 3 “Spiru Haret” poate deveni sediul DIICOT

Ministerul Public isi doreste sa preia cladirea Scolii nr. 3 “Spiru Haret”, unde isi doreste sa amenajeze trei unitati de parchet: Parchetul de pe langa Tribunal, Parchetul de pe langa Judecatorie si Biroul Teritorial DIICOT. Aceasta varianta ii surade Primariei intrucat, se va renunta la ideea construirii sediului in parcarea din spatele Palatului Agriculturii, varianta mai putin agreata de reprezentantii Primariei. Totusi, inspectorul scolar general, Catalin Canciu a spus ca nici nu vrea sa auda de aceasta propunere a ministerului, potrivit Debraila.ro.

Cladirea a fost construita intre anii 1923-1925 si in preazent este monument istoric. Mai mult, cladirea arata jenant, ca multe alte cladiri declarate monumente istorice din municipiu, si se degradaza de la zi la zi. Lucrarile de reabilitare au fost suspendate in 2009. Pentru ca procedura de transfer a imobilului, care se afla acum in administrarea Scolii „Alexandru Ioan Cuza”, sa mearga mai departe, consiliul de administratie al unitatii de invatamant trebuie sa-si dea avizul. Pe 4 iulie ar fi avizat pozitiv propunerea, insa trei zile mai tarziu a revenit cu un raspuns nefavorabil. Acum, lucrurile sunt blocate.

Primarul Marian Dragomir afirma ca propunerea Ministerului Public ar putea salva Scoala nr. 3 de la a ajunge o ruina. Daca Scoala nr. 4 (n.r. Alexandru Ioan Cuza) nu e de acord, nu se poate merge mai departe, mai spune edilul.

“Parchetul renunta la terenul din spatele Casei Agronomului si inchidem acel subiect neplacut. Daca stam asa, Scoala 3 risca sa ajunga o cladire-simbol in paragina. Cladirea poate fi reabilitata si poate fi salvata”, a mentionat Dragomir.

Dragomir a mai adaugat faptul ca Municipalitatea va da cladirea Ministerului Public daca, in cele din urma, de la Scoala 4 va veni un aviz pozitiv.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>