Published On: joi, iul. 20th, 2017

Catalin Iordache(PND): “Avand in vedere ce se intampla aici, in CJ, cred ca n-ar trebui sa ne marim indemnizatiile / Propun sa donam diferenta de bani sau toata indemnizatia unui camin de copii”

Miercuri, in cadrul sedintei CJ, consilierii locali au votat pentru majorarea indemnizatiei lunare pe care o primesc pentru activitatea lor, in calitate de alesi locali. Potrivit legii, pana la votul de ieri, indemnizatia unui consilier era de 5%, adica 692 lei, iar aceasta suma era primita de un consilier daca respectivul participa la o sedinta de Consiliu si la 1-2  sedinte ale comisiilor de specialitate pe luna. Conform noii legi, Legea 153/2017, indemnizatia trebuia sa ajunga la 10% din indemnizatia lunara a presedintelui CJ, dar consilierii au votat ca indemnizatia lor lunara sa fie de 9% si se va acorda “pentru participarea la maxim 2 sedinte, astfel: 1 sedinta de Consiliu Judetean si o sedinta de comisie de specialitate”.

Cand s-a votat aceasta modificare, consilierul judetean Stefan Catalin Iordache(PND) a avut o interventie spunand ca avand in vedere ce se intampla in plenul sedintelor CJ, acesta facea aluzie la circul care are la loc la sedinte luna de luna, consilierii nu merita aceasta marire a indemnizatiei. Mai mult, acesta a propus ca toti consilierii sa doneze diferenta, odata cu aceasta crestere, daca nu toata suma, unui camin de copii. Cand a facut aceasta propunere unii consilieri au inceput sa susoteasca, motiv pentru care Iordache a adaugat ca in cazul celor care trebuie sa doneze indemnizatia la partidul din care fac parte, nu-i obliga nimeni sa si-o doneze altor cauze umanitare.

“Avand in vedere ce se intampla aici, in CJ, cred ca n-ar trebui sa ne marim indemnizatiile. Ar trebui ca diferenta de bani pe care o primim – si va propun tuturor – sa o donam unui camin de copii. In fiecare luna, cand o luam, ne intalnim aici si putem sa o dam cuiva care are nevoie de banii astia.(…) Cei care o doneaza la partid pot sa si-o pastreze, nu e nicio problema! S-o doneze numai cei care nu trebuie s-o dea la partid”, a spus Catalin Iordache.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>