Published On: lun, iul. 24th, 2017

Arsurile solare se pot trata cu vitamina D

Arsurile solare, foarte frecvente in aceasta perioada a anului, ar putea fi tratate cu vitamina D. Aceasta poate regenera pielea, numai ca trebuie consumata in cantitati mari. Dar atentie, nu atat de mari, pentru ca in exces, vitamina D poate sa ne faca rau.

Oamenii de stiinta ai Universitatii Case Western au facut teste pe 20 de pacienti, cu arsuri pe interiorul bratului. Cativa dintre ei au primit 50.000 de unitati de vitamina D, altii 100.000 sau 200.000 de unitati, doze cu mult mai mari fata de cea zilnica recomandata. Restul au luat cate un placebo.

Pielea lor a fost analizata dupa 24, 48 si 72 de ore sau dupa o saptamana de la experiment.

La subiectii care au primit doze mici de vitamina D sau chiar deloc nu au fost efecte pozitive vizibile, in timp ce la cei care au consumat substanta in cantitati mari, pielea arsa s-a refacut aproape in totalitate.

Expertii cred ca vitamina D a crescut nivelul unei enzime care repara tesutul afectat si, in acelasi timp, activeaza proteinele antiinflamatorii.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>