Published On: mar, iul. 11th, 2017

Armata face angajari / Peste 2000 de locuri sunt disponibile

Prima etapa a procesului de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari ai Armatei Romaniei va incepe luni, 10 iulie, cu selectionarea candidatilor care doresc sa incadreze functii de soldati si gradati rezervisti voluntari. Recrutarea pentru posturile de ofiteri, maistri militari si subofiteri rezervisti voluntari se va realiza in etapa a doua, dupa un calendar care va fi anuntat in timp oportun.

Procedurile de recrutare se desfasoara in baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezervistilor voluntari si a Normelor metodologice de aplicare a acesteia, aprobate cu Ordinul ministrului apararii nationale nr. M. 25/2017.

Pentru inscrierea in procesul de recrutare si selectie, candidatii se vor prezenta la sediul centrului militar judetean sau de sector pe a carui raza de responsabilitate isi au domiciliul pentru a completa o cerere, avand asupra lor urmatoarele documente:

a) actul de identitate, in original si in copie;

b) certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim sase luni inainte de data depunerii;

c) acte de studii si/sau alte documente care atesta alte competente dobandite in viata civila, in original si in copie;

d) permisul de conducere, in original si in copie, daca este cazul, pentru candidatii fara pregatire militara, daca indeplinirea atributiilor postului pentru care candideaza presupune conducerea tehnicii specifice;

e) livretul militar, in original si in copie, daca este cazul, numai pentru cei care detin calitatea de rezervist.

La prezentarea la centrul militar, candidatii vor fi informati cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare si selectie a rezervistilor voluntari, respectiv unitatea militara in care urmeaza sa sustina probele de selectie, unitatea sanitara militara unde urmeaza sa sustina examinarea medicala, unitatea militara/centrul de instruire in care urmeaza sa execute programul de instruire initiala (daca este cazul). De asemenea, candidatii fara pregatire militara vor fi consiliati in ceea ce priveste exprimarea optiunilor, in sensul orientarii catre armele/serviciile si specialitatile militare pentru care acestia prezinta aptitudini.

Pentru anul 2017 sunt disponibile aproximativ 2.200 de posturi pentru gradati si soldati rezervisti voluntari, in 24 de judete si in municipiul Bucuresti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>