Published On: lun, iul. 10th, 2017

Actrita Giliola Motoi a incetat din viata la doar 47 de ani / Aceasta si-a inceput cariera la Teatrul “Maria Filotti”

Giliola Motoi a murit vineri seara, la numai 47 de ani, in urma unui stop cardio-respirator. Actrita a Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, ea a fost casatorita cu marele actor George Motoi, de la a carui disparitie au trecut doi ani. Giliola Motoi s-a nascut pe 26 august 1969 la Braila, a absolvit Academia de Arte Luceafarul, Bucuresti, 1996, clasa profesorului George Motoi, cel care avea sa ii devina sot mai tarziu. 

 In perioada 1988-1996 a jucat numeroase roluri la Teatrul Maria Filotti din Braila. Din 1996 a fost actrita a Teatrului National I.L.Caragiale, unde a fost vazuta si aplaudata in spectacole precum „Naluca”, „Regele si cadavrul”, „Generatia de sacrificiu”, „Omul din La Mancha”, „Coada” sau „Ultima Ora”. In stagiunea curenta juca in spectacolul longeviv „Cinci femei de tranzitie”, de la a carui premiera au trecut 14 ani!  

A primit Premiul National de Interpretare „Elvira Godeanu” acordat de Asociatia Umoristilor din Romania (A.U.R), pentru rolul Magda Minu din piesa „Ultima ora” de Mihail Sebastian, Teatrul National Bucuresti, 1996. Slujba de inmormantare va avea loc la Biserica Sf. Maria, luni, 10 iulie, de la ora 11.00, iar inmormantarea va avea loc la Cimitirul Sfanta Vineri, acolo unde si-a gasit odihna vesnica George Motoi, de la ora 12.00.  

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>