Published On: vin, iun. 9th, 2017

Trenurile Soarelui intra in circulatie. Cat costa si unde merg

Incepand de vineri, 9 iunie 2017, intra in circulatie Trenurile Soarelui, programul estival de transport al CFR Calatori. Timp de trei luni, pana la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legaturi din toata tara catre Delta Dunarii ii statiunile de la Marea Neagra.

Trenuri suplimentare

CFR Calatori a pregatit un program special al trenurilor pentru ca toate regiunile tarii sa poata fi conectate cu destinatiile de vacanta cele mai cautate in perioada verii.  Astfel, trenurile  suplimentare vor fi introduse, treptat in circulatie, conform anexei (plecari/sosiri), iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungita pana la Constanta/ Mangalia si retur.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din tara vor avea legaturi frecvente cu trenuri care circula intre Constanta si statiuni.

Conditii de calatorie

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalatii de climatizare si alte facilitati. De asemenea, in unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit si de servicii bar-bistro (inghetata, cafea, bauturi alcoolice si nealcoolice, snacks-uri).

Tarife si reduceri

Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variata de reduceri disponibile. Pentru serviciile cuprinse in programul special estival sunt valabile toate facilitatile de calatorie acordate prin legi sau hotarari de guvern in vigoare.

O calatorie Bucuresti – Constanta, fara reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Daca se achizitioneaza un bilet dus-intors calatorul beneficiaza de 10% reducere, iar daca biletul este achizitionat online se mai adauga o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpararea biletelor cu cel putin 21 de zile in avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de pana la 30% daca achizitionarea se face online.

Durata de parcurs

Trenurile Litoral, care circula cu viteza sporita fara opriri intermediare intre Bucuresti Nord – Constanta si retur, ajung la destinatie in aproximativ doua ore. Durata calatoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucuresti – Constanta, este in medie de circa 2 ore si 20 minute.

Frecventa

20 de trenuri vor pleca zilnic din Bucuresti spre Constanta, 11 cu destinatia Mangalia si cu opriri in toate statiunile de la Malul Marii. In intervalul orar 07:30 – 10:30 cadenta este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar in intervalele orare 02:55-07:30 / 13:00-17:00 frecventa plecarilor este de aproximativ un tren pe ora.

Trenurile Tineretului

In acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu – Pitesti/ Bucuresti Nord/ Mangalia si retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18:34, din Ramnicu Valcea la 21:05, din Piteiti la 00:55, din Bucuresti Nord la 02:55, iar sosirea in Constanta la 06:05. In Mangalia ajunge la ora 07:53. Pentru intoarcere, trenul are plecare la 18:20 din Mangalia, la 20:10 din Constanta, la 23:15 din Bucuresti Nord si cu sosire in Pitesti la 01:13, in Ramnicu Valcea la 04:48 si in Sibiu la 07:20.

Conexiunea cu Delta Dunarii

Pentru a facilita accesul turistilor la Delta Dunarii, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucuresti Nord – Tulcea Oras si retur. De asemenea, in fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 intors) vor continua sa circule intre Medgidia si Tulcea.

Facilitati pentru persoanele cu dizabilitati

Persoanele cu dizabilitati motorii au posibilitatea de a se deplasa mai usor cu trenul spre si dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Calatori de servicii gratuite de asistenta (rezervarea locurilor speciale, insotire in incinta statiei, asistenta la urcare/coborare in/din tren si asistenta la bordul trenului). Pasagerii trebuie sa completeze, cu minimum 48 ore inainte de plecare, un formular care este disponibil online si la casele de bilete, pentru trenuri care au plecari/sosiri din/in marile gari. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi gasite pe https://cfrcalatori.ro/ro/serv.

Modificari in circulatia altor trenuri

Odata cu intrarea in vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulatie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificarile vor fi anuntate la nivel local in gari.

De unde se cumpara biletele

CFR Calatori recomanda tuturor calatorilor sa isi procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomeratiei de la casele de bilete, in special pentru trenurile de lung parcurs, care au in compunere vagoane de dormit si cuseta.

Biletele pot fi achizitionate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;

De la automatele XsellKiosk din gari;

De la automatele ZebraPay;

Direct de la casele de bilete din gari si agentii de voiaj CFR;

De la distribuitori autorizati (agentii de turism).

In ziua plecarii trenului, in statiile mari sunt disponibile si servicii de “rezervare telefonica„ a locurilor: Bucureiti Gara de Nord – la numarul 021/9522; Constanta – la numarul 0727 999 952; Cluj Napoca   – la numarul  0731 990520; Timiioara – la numarul 0256 200 457; Braiov  – la numarul 0268 421 700; Iaii – la numarul 0232 202 777; Galati – la numarul 0236 496 000.

 

 

 

 

 

Sursa:digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>