Published On: mar, iun. 13th, 2017

Taximetristii pot fi amendati daca refuza sa faca o cursa la cererea unui client

Multe persoane care folosesc din cand in cand taxiul au avut parte de cel putin un refuz pe motiv ca adresa de destinatie este prea apropiata de punctul de plecare. Din acest motiv, este bine de stiut ca un asemenea refuz poate fi sanctionat cu amenda de catre autoritati.

Una dintre principalele obligatii pe care le au taximetristii este „sa nu refuze clientul in efectuarea unei curse in interiorul localitatii si sa respecte solicitarile legale ale acestuia”, asa cum prevede Legea nr. 38/2002 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere.

De exemplu, un taximetrist nu poate refuza un client pe motiv ca punctul final al unei curse este prea apropiat de punctul de plecare al acesteia. Practic, o asemenea fapta poate fi sanctionata de autoritati, conform actului normativ, cu o amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

O alta obligatie a taximetristilor este „sa aiba tinuta corespunzatoare, un comportament civilizat si preventiv in relatia cu clientul, respectand conduita de buna practica”, asa cum scrie in lege. Totodata, soferii de taxi pot sa pretinda ca plata pentru cursele efectuate doar sumele prevazute pe bonurile fiscale, sustine Avocat Marius Coltuc.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>