Published On: mar, iun. 27th, 2017

Tanarul care l-a omorat pe braileanul Alin Leopa a fost condamnat la aproximativ 5 ani de inchisoare

Tanarul Ianculescu Daniel Iulian care a avut un conflict fizic cu braileanul Alin Leopa in Galati, a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare, plus plata de daune morale in valoare de 100.000 lei catre familia victimei, pedeapsa fiind aplicata de Tribunalul Galati. Tanarul l-a ovit cu pumnul pe studentul brailean, care s-a probusit pe asfalt, iar in cazatura s-a lovit la cap, lovitura ce s-a dovedit a-i fi fatala. Sentinta nu este una definitiva, iar inculpatul a facut apel, dosarul ajungand la Curtea de Apel Galati.

“Condamna pe inculpatul Ianculescu Daniel Iulian la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte. Aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prevazute de art. 66 Cod Penal. Deduce din pedeapsa principala perioada retinerii si arestarii preventive de la 08.11.2016 la 27.04.2017, precum si cea a arestului la domiciliu de la 28.04.2017 la zi. Mentine ca legala si temeinica masura arestului la domiciliu a inculpatului Ianculescu Daniel Iulian. Admite actiunea civila formulata de Spitalul Judetean de Urgenta Galati si obliga inculpatul la plata sumei de 692,13 lei cu titlu de cheltuieli de spitalizare a victimei Leopa Madalin Alin. Admite in parte actiunea formulata de partea civila Leopa Liviu si obliga inculpatul Ianculescu Daniel Iulian la plata sumei de 1.622,35 lei cu titlu de daune materiale si 50.000 lei daune morale. Admite in parte actiunea formulata de partea civila Leopa Marioara si obliga inculpatul la plata sumei de 1.622,35 lei cu titlu de daune materiale si 50.000 lei daune morale. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat in vederea introducerii in Sistemul National de Date Genetice Judiciare. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare”, este solutia data de  Tribunalul Galati.

Reamintim ca in noaptea de 7 spre 8 noiembrie 2016, braileanul Alin Leopa si-a pierdut viata, dupa ce a avut altercatie cu prietenul sau Ianculescu Daniel. Alin Leopa, in varsta de 22 de ani, era student in Galati, iar in noaptea tragediei se intorcea de la club impreuna cu agresorul si alti prieteni. Cei doi au petrecut la club cu mult alcool si o discutie pornita de o datorie mai veche a degenerat. Cearta celor doi a inceput din club si a continuat pe drum, pana la Campusul Studentesc. Cand au ajuns au ajuns in fata Caminului H cei doi au inceput sa se impinga, iar Alin s-a dezechilibrat, a cazut si s-a lovit la cap. Mai mult, la acel moment numele agresorului apare intr-un dosar de droguri instrumentat de procurorii DIICOT Galati. La inceputul lunii octombrie 2016 acesta fusese trimis in judecata alaturi de alti 19 tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 43 de ani. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>