Published On: joi, iun. 22nd, 2017

Surpriza pe scena politica / Mai multi ministri din cabinetul Grindeanu si-au retras demisiile, dupa ce motiunea de cenzura a trecut

Mai multi ministri din cadrul Guvernului Grindeanu si-au retras demisiile dupa ce parlamentarii PSD au adoptat, miercuri, motiunea de cenzura depusa impotriva Executivului. Printre acestia se numara Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii, Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, potrivit Realitatea.net.

Totodata, alti cnci ministri ar fi luat aceeasi decizie, respectiv Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Pastirnac si Mircea Dobre. In cererea sa trimisa la Guvern, Sevil Shhaideh arata ca isi retrage demisia "in vederea asigurarii stabilitatii Guvernului, precum si a gestionarii si indeplinirii actelor necesare pentru administrarea treburilor publice, pana la indeplinirea procedurilor prevazute de art. 85 din Constitutie".

Lia Olguta Vasilescu a declarat miercuri seara, intr-o emisiune televizata, ca este foarte probabil ca fostii ministri din Guvernul Grindeanu sa-si retraga demisiile si sa asigure interimatul pana la numirea noului guvern. Olguta Vasilescu a mentionat ca activitatea unor ministere s-a blocat dupa demisia ministrilor, intrucat unii nu si-au delegat sarcinile, iar altii nu au mai avut cui sa le delege, deoarece secretarii de stat au fost 'executati'.

Totodata, joi dimineata, ministrul demisionar al Justitiei, Tudorel Toader, a explicat ca demisia revina irevocabila in 15 zile de la depunere, in cazul sau fiind vorba despre data de 30 iunie.

”Voi asigura interimatul, voi indeplini atributiile pana in ultimul minut de mandat. Este un articol 6, din legea 90 privind organizarea Guvernului, care prevede ca demisia devine irevocabila la 15 zile de la momentul depunerii la Guvern. Asta inseamna ca eu personal mi-am depus demisia pe 15 iunie, devine irevocabila pe 30 iunie. Inseamna ca dupa 30 iunie eu nu mai pot retrage demisia, dar nu inseamna incetarea mandatului. Acesta inceteaza la momentul decretului de incetare a functiei si de numire a unui alt ministru al Justitiei”, a declarat Tudorel Toader.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>