Published On: vin, iun. 16th, 2017

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD / Grindeanu: “Demisionez daca demisioneaza si Dragnea”

Premierul Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD, in CExN-ul de joi al partidului, cu unanimitate de voturi, potrivit unor surse politice. De asemenea, cei de la sedinta au fost de acord si cu initierea unei motiuni de cenzura, care sa fie depusa luni.

Dupa aceasta decizie, premierul Sorin Grindeanu a facut declaratii in curtea sediului Guvernului. Acesta a spus ca e o zi trista pentru el si ca in ciuda eforturile lui Dragnea, el va fi mereu un PSD-ist. Mai mult, Grindeanu a spus ca isi va depune demisia doar daca si liderul social democratilor, Liviu Dragnea, va demisiona din fruntea partidului.

”E o zi trista pentru mine. La presiunile lui Liviu Dragnea am fost exclus din PSD: Oricat ar incerca Liviu Dragnea sa scape de mine, pentru ca sunt incomod, am fost, sunt si voi fi PSD-ist. Ce-o sa faca acum? O sa ne excluda pe toti? Nu cred, nu o sa fie lasat, o sa fie oprit de catre partid. Nu ma agat de scaun, am unde sa ma intorc. Am facut scoala la timp, fara sa repet anii. Pana luni ii cer lui Liviu Dragnea sa se gandeasca sa isi asume responsabilitatea acestei crize. Dupa ce Liviu Dragnea demisioneaza, demisionez si eu. Anunt public ca in perioada urmatoare, chiar din aceasta seara(n.r. miercuri seara), voi avea intalniri cu parlamentari PSD care m-au rugat sa ma vad cu ei. Exista in interiorul partidului, dincolo de masa decidenta, o mare ingrijorare, pentru ca se fac presiuni enorm de mari asupra lor sa voteze caderea propriului Guvern. Avem obligatia sa nu ii facem pe romani sa sufere. In situatia in care voi constata ca nu pot asigura un guvern functional, atunci imi voi da demisia. Nu imi doresc sa ajungem in situatii care sa duca la instabilitate. Acest termen, pana luni, ma va clarifica. Eu sper altceva. Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea sa isi asume acest esec si sa isi dea demisia. In secunda doi voi face acelasi lucru. Cred ca aceasta este rezolvarea corecta”, a declarat Sorin Grindeanu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>