Published On: joi, iun. 15th, 2017

Social democratii cauta un nou premier, desi Grindeanu nu a demisionat

Liviu Dragnea a precizat la finalul CexN PSD ca un prim-ministru este legitim cat timp are sprijinul politic al formatiunilor care l-au votat. In acest moment, PSD si ALDE, care l-au propus pe Grindeanu prim-ministru, au acordat sprijin politic si l-au votat in Parlament, au retras acest sprijin.

El a subliniat ca nu se mai poate vorbi despre un guvern atat timp cat ministrii acestuia si-au prezentat demisia.

"Nu prea mai putem vorbi de un guvern — toti ministrii si-au prezentat demisia. (…) Si constitutional si politic vorbind, sper ca dl. Sorin Grindeanu sa nu se agate de aceasta procedura, pentru ca nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizie astazi, la sugestia unor colegi, o hotarare prin care s-a decis ca orice membru PSD care ar intra intr-un guvern care nu mai are sustinerea PSD isi pierde calitatea de membru. Deci noi, practic, discutam de un Cabinet care nu mai are membri si de un prim-ministru care sper ca ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au si dat sprijinul politic. Maine intentionam sa convocam din nou un Comitet Executiv National ca sa discutam impreuna cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care sa fie inaintata presedintelui Iohannis", a aratat presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Totodata, acesta a precizat ca Grindeanu n-a fost exclus din PSD.

"Nu, n-a fost exclus Sorin Grindeanu din partid. Eu nu sunt prezicator, sa vorbesc despre viitorul unuia sau altuia, eu, impreuna cu mai multi colegi, i-am facut mai multe propuneri d-lui Sorin Grindeanu. Prima a fost ca impreuna sa stabilim care sunt cele mai bune masuri si calea de urmat, fara sa plecam de la inceput de la ideea ca nu trebuie sa mai fie prim-ministru. Din pacate, pur si simplu a plecat din sala, noi avand de gand ca in partea a doua a CExN, dupa ce s-a discutat despre acea evaluare, sa incepem sa reconstruim. Nu am mai avut cu cine", a adaugat liderul PSD.

Social-democratii se reunesc din nou, astazi, in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, pentru a discuta despre o noua propunere de premier, in conditiile in care Sorin Grindeanu a ramas fara sprijin politic, a anuntat Liviu Dragnea. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>