Published On: mie, iun. 14th, 2017

Sfarsit de saptamana plin de evenimente in Braila

muzica_militara_infobrailaTimp de trei zile, incepand cu 16 iunie, Braila va fi, pentru a treisprezecea oara, gazda Festivalului International al Muzicilor Militare, eveniment unic in armata romana si in Romania.

Prima editie a festivalului militar a avut loc in 1996 cand s-au reunit muzicile militare din mai multe garnizoane ale fostei Armate a 2-a. Initial a fost un festival national al muzicilor militare, cu o periodicitate anuala, insa de la a treia editie, in 1998, a participat si muzica militara a armatei ucraineene; astfel, festivalul a capatat caracter international. Periodicitatea a devenit bienala si, pe Esplanada Dunarii, si-au prezentat show-urile de fanfara muzici militare din Germania, Turcia, alaturandu-se ulterior muzicieni militari din Austria, Republica Moldova sau suflatori din fortele terestre ale Statelor Unite stationate in Europa. Anul acesta, pe Esplanada Dunarii si in parcurile din Braila vor canta si ne vor incanta formatii ale muzicilor militare si formatii de muzici militare din armatele altor state: Polonia, Bulgaria si Republica Moldova.

Reprezentatiile vor incepe de vineri, 16 iunie, in intervalul orar 19.30 – 21.30, pe Esplanada Dunarii, cu un concert festiv pe care il vor sustine Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale, Muzica Militara a garnizoanei Braila si invitati din strainatate.

Sambata, 17 iunie, incepand cu ora 18.30, pe Calea Calarasilor se va desfasura Parada Muzicilor Militare, iar de la ora 19.45 la 22.15, pe Esplanada Dunarii va avea loc festivitatea de deschidere a celei de-a XIII-a editii a Festivalului International al Muzicilor Militare, urmata de reprezentatii ale muzicilor militare participante.

Duminica, 18 iunie, Braila va avea un parfum retro de inceput al secolului XX. Isi va capata din nou aerul cosmopolit iar localnicii vor putea asculta, intre orele 11.30 si 13.30, concerte de promenada. Muzicile militare prezente in portul romanesc de la malul Dunarii vor concerta la Fantana arteziana din Piata Traian, in Independentei, in Parcul Monument si Parcul Caporal Musat, in Gradina Publica, in Parcul Calea Galati si Parcul Vidin (in fata Liceului Progresul), in Bariera Calarasilor (in apropierea Catedralei) si la Carrefour.

Seara, de la 18.30 la 19.30, formatiile muzicilor militare vor defila din nou pe Calea Calarasilor, dupa care se vor aduna pe Esplanada Dunarii, unde vor sustine concerte timp de doua ore. De la 21.45 la 22.15 va avea loc festivitatea de inchidere a celei de-a XIII-a editii a Festivalului International al Muzicilor Militare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>