Published On: mie, iun. 21st, 2017

Romania risca sa piarda gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului din cauza crizei PSD

"Criza politica declansata de PSD pune in pericol inca un obiectiv important stabilit de Romania: relocarea, dupa Brexit, a Agentiei Europene a Medicamentului din Marea Britanie in tara noastra. Am pornit deja cu stangul in batalia noastra cu celelalte state care doresc relocarea Agentiei pe teritoriul lor. Negocierile oficiale privind relocarea agentiilor de pe teritoriul Marii Britanii vor incepe la Bruxelles inca de saptamana aceasta, in cadrul Consiliului Afaceri Generale din 20 iunie, si al Consiliului European din 22 – 23 iunie, iar mandatul de negociere al Romaniei a fost discutat ieri la Guvern de ministrul demisionar al Afacerilor Externe, Ana Birchall. Un mandat negociat de un ministru demisionar cu doua zile inainte de o motiune de cenzura nu poate avea legitimitate in fata celorlalti inalti oficiali europeni.

Agentia Europeana a Medicamentului este ravnita de toate statele membre ale Uniunii Europene, dar mai ales de cele care nu detin inca nicio agentie europeana pe teritoriul lor, Bulgaria, Croatia, Cipru, Romania si Slovacia. Statul care va reusi sa obtina gazduirea acestei Agentii va inregistra, deopotriva, o reusita diplomatica si una economica deoarece, pe langa cele peste 600 sute de locuri de munca pe care le reprezinta aparatul de lucru al Agentiei Europene a Medicamentului, orasul care o va gazdui va deveni o destinatie constanta a tuturor companiilor multinationale din industria europeana a medicamentelor, dar si a institutiilor internationale de profil.

In loc sa foloseasca toate atuurile pe care tara noastra le are si sa intareasca pozitia noastra in negocieri, PSD o subrezeste inutil si arata zilele acestea ca si o coalitie de guvernare cu o majoritate solida este instabila in fata unor interese meschine si personale ale unor lideri politici care nu au nimic de-a face cu interesul tarii pe care o conduc. Nu poti sa negociezi serios, la Bruxelles, pentru mutarea Agentiei Europene a Medicamentului in Romania cand pleci din start cu un mare handicap pe care contracandidatii tai nu-l au, imposibilitatea de a asigura stabilitatea politica si predictibilitatea minima necesara pentru o buna relatie cu partenerii europeni si cu mediul de afaceri.", a spus Siegfried Muresan.

 

 

 

Sursa:Stiripesurse.ro

 

    

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>