Published On: mie, iun. 14th, 2017

Profesorul roman, colaborator NASA, care a facut minuni in Qatar

Unii dintre cei mai buni elevi la fizica din lume ii datoreaza o parte din succesul lor unui dascal roman. Sandu Golcea a reusit sa castige medalii de bronz, argint si premii speciale internationale cu loturi olimpice din Qatar sau Arabia Saudita. Succesul de peste hotare nu l-a facut pe dascal sa renunte la catedra din Timisoara.

De 7 ani incoace, Sandu Golcea, profesor de fizica la Colegiul National Loga din Timisoara castiga medalii la concursurile internationale cu echipe olimpice din tarile arabe. A pregatit lotul olimpic de fizica al Arabiei Saudite, acum le preda tinerilor fizicieni din Qatar.

Sandu Golcea, profesor de fizica: „In Arabia Saudita programul era extrem de dur, aveam 9 ore efective de predare pe zi, ceea ce insemna practic 12 ore pe zi.

Cand ai intrat in clasa, se pornesc camerele de luat vederi si microfoanele, tot ce vorbesti, tot ce predai se inregistreaza de la un capat la celalalt."

Munca n-a fost usoara, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Inainte sa fie preluat de profesorul roman, lotul de fizica al Arabiei Saudite nu exista in topurile internationale. Acum e pe locul 30 in lume. Anul trecut, echipa olimpica a Qatarului a castigat si ea primele sale medalii din istorie. In ciuda succesului, Sandu Golcea e hotarat sa continue sa predea si-acasa, la Timisoara.

Sandu Golcea: „Nu as renunta pentru nimic in lume pentru ca sunt elevii mei, sunt copiii in mijlocul carora ma simt bine”.

Violeta Craina, directorul adjunct al Colegiului National C.D. Loga: „Domnul profesor nu are acum sa renunte la noi. Si a petrecut marte parte din viata aici.”

"Chiar avem ce invata de la dansul plus ca fiind prin foarte multe locuri, intotdeauna are cate ceva sa ne povesteasca."

Profesorul Sandu Golcea este colaborator al NASA si al Agentiei Spatiale Europene.

 

 

 

Sursa:digi24.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>