Published On: lun, iun. 12th, 2017

Profesorii braileni decid astazi daca vor intra in greva

Camera Deputatilor a aprobat de curand proiectul Legii salarizarii unitare. Daca initial, aceasta legea prevedea o crestere semnificativa a salariilor bugetarilor, inclusiv a profesorilor, inca de la 1 iulie 2017. Salariile profesorilor trebuia sa creasca de la 1 iulie cu 50%, dar aceasta promisiune nu se va pune in practica, cresterea fiind amanata pentru inceputul lui 2018. Profesorii din tara, dupa ce au aflat ca Guvernul nu-si respecta promisiunile au amenintat ca vor intra in greva, chiar daca examenul de Bacalaureat este in plina desfasurare. Initial doar sindicalistii din Cluj si Bucuresti au vorbit despre aceasta posibilitate, dar in perioada urmatoare toti profesorii din tara i-au in calcul aceasta varianta.  

Potrivit prim-vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” si presedintele Sindicatului “Invatamant” Braila, profesorii braileni vor decide astazi daca vor intra in greva.

“Noi, la Braila, la sfarsitul saptamanii trecute am avut Adunare Generala cu toti liderii si am distribuit un referendum care trebuie semnat pana maine (n.r. – azi), la ora 12.00, si atunci voi avea toata situatia din judetul Braila si va voi putea spune exact daca vom face sau nu greva. Situatia este in felul urmator: noi, la nivel de Federatie, am hotarat ca in conditia in care avem un procent mai mare de 50% cu optiuni pentru conflict de munca atunci ne vom alinia actiunii de la nivel national. Daca nu, atunci vom respecta opinia colegilor nostri fara niciun fel de problema. Deci, in functie de ce va iesi la referendum, ne vom supune majoritatii”, a spus Valeriu Partene pentru Obiectiv Vocea Brailei, prim-vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Educatie “Spiru Haret” si presedintele Sindicatului “Invatamant” Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>