Published On: mar, iun. 13th, 2017

PROCURORUL MAFIOT – Marturie exploziva a fostului sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa

Procurorul DNA Ciprian Man a fost demascat: „In cadrul unei discutii informale avute cu procurorul Man acesta mi-a spus ca nu va dormi linistit pana nu il va aresta pe prim procurorul Parchetului Beius… Exista o stare tensionata intre procurorii Sabau si Man”. In loc sa il zboare din DNA din cauza practicilor sale, Laura Kovesi l-a promovat pe Man la Bucuresti.

liviu_popaLumeajustitiei.ro continua seria dezvaluirilor despre una dintre “vedetele” DNA. Este vorba despre vestitul procuror Ciprian Man, fost sef al DNA Oradea, promovat de Laura Kovesi la Bucuresti. Pe parcursul ultimelor saptamani am prezentat mai multe facaturi ale procurorului Man, cazuri de vieti si cariere distruse. In editia de astazi vom publica date incredibile dintr-un alt dosar ce poarta semnatura lui Man. De fapt, vom publica marturii explozive care demasca modul de lucru al acestui procuror, care isi alege tintele si nu se opreste pana cand nu le executa. Extrem de important este ca una dintre aceste marturii care il demasca pe Man apartine unui fost inalt oficial din stat, mai exact fostul sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa (foto).

Cazul la care ne vom referi in cele ce urmeaza este cel al procurorului Ioan Gligor Sabau, fost sef al Parchetului Judecatoriei Beius, fost sef al lui Ciprian Man. Gligor Sabau a fost saltat de Ciprian Man in 2015, defilat in catuse, tinut in arest doua luni si trimis apoi in judecata pentru, atentie, 19 presupuse infractiuni de coruptie. La sfarsitul lunii mai 2017, Curtea de Apel Oradea a pronuntat sentinta in dosarul lui Gligor Sabau, acesta fiind achitat pentru 17 dintre cele 19 infractiuni, dar condamnat la 4 ani inchisoare pentru doua acuzatii, si acelea insa fortate. Un dosar in care procuroarea Adriana Ardelean si cumnatul lui Sabau au fost trimisi in judecata de Man, dar achitati.

Culmea este ca hotararea de condamnare a lui Sabau a venit desi la dosar exista marturii care vorbesc despre relatia de dusmanie existenta intre procurorul de caz Ciprian Man si inculpatul Gligor Sabau. O relatie tenisonata si de dusmanie care data inca de pe vremea in care Man lucra la Parchetul Judecatoriei Beius, in subordinea lui Sabau. De altfel, din informatiile pe care le detinem, Ciprian Man a plecat la Oradea tocmai din cauza conflictului pe care il avea cu Sabau.

In mod normal, in orice tara in care statul de drept atat de clamat de romani chiar functioneaza, un asemenea dosar nu avea cum sa existe in instanta. Iar asta intrucat exista suspiciunea ca intregul caz nu este altceva decat o razbunare a unui procuror, care nu ezita sa foloseasca practici ce nu au nimic in comun cu aceasta profesie, ele putandu-se confunda cu tehnici de tip mafiot.

Chestoul Liviu Popa dezvaluie obsesia lui Man pentru Gligor Sabau

Una din declaratiile pe care le vom prezenta astazi si care devoaleaza modul de gandire al lui Ciprian Man apartine fostului sef al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa. Acesta a dezvaluit, in 12 aprilie 2017, la Curtea de Apel Oradea ca procurorul DNA Ciprian Man il vana pe Gligor Sabau inca din 2013. Deci, cu doi ani inainte ca fostul sef al Parchetului Judecatoriei Beius sa fie saltat si aruncat dupa gratii.

Interesant este ca Liviu Popa a ajuns sa fie el insusi executat de Man, intr-un dosar in care denuntator a fost aceeasi persoana folosita si in dosarul lui Gligor Sabau.

Iata declaratia chestorului Liviu Popa:

„In perioada 2008-2009 am fost seful Politiei Bihor, din septembrie 2009 seful DGA, iar din noiembrie 2010 pana in 15.05.2010 seful Politiei Romane. Din 15.05.2010 am revenit in functia de sef al Politiei Bihor.

Cu certitudine nu am avut nicio discutie cu Domocos (n.r. – Adrian Domocos, primarul din Beius, denuntatorul lui Gligor Sabau) in legatura cu Sabau sau cu dosarele pe care Sabau le-ar fi avut in instrumentare. Singurele discutii pe care le-am purtat cu Domocos le-am avut doar in cadrul institutional.

Nu cunosc in mod direct insa mi s-a relatat de catre comisarul sef Indrei Remus ca exista o stare tensionata intre procurorii Sabau si Man pe fondul unor discutii profesionale in care erau inclusi niste politisti.

In anul 2013 in cadrul unei discutii informale avute cu procurorul Man acesta mi-a spus ca nu va dormi linistit pana nu il va aresta pe prim procurorul Parchetului Beius si pe seful politiei Beius”.

popa1_01popa1_02

Seful Politiei Beius: “La momentul in care revenea acasa procurorul Man afirma in cercurile sale de prieteni ca nu va fi linistit pana nu il va vedea arestat pe inculpatul Sabau si pe mine”

O alta declaratie care confirma relatia tensionata intre Ciprian Man si Ioan Gligor Sabau ii apartine sefului Politiei Beius, Remus Daniel Indrei. Acesta a relatat la Curtea de Apel Oradea, tot in 12 aprilie 2017, ca Man ar fi urmarit inclusiv arestarea sa, nu doar a procurorului Gligor Sabau.

Indrei a fost si el trimis in judecata alaturi de Liviu Popa, de Ciprian Man, intr-un dosar in care denuntator este acelasi din cauza lui Ioan Gligor Sabau.

Iata declaratia sefului Politiei Beius, Remus Daniel Indrei:

„Din anul 2005 pana in 2009 am fost seful Politei Stei, iar din 2009 pana in 2016 am fost seful Politiei Beius.

Eu nu am avut decat discutii profesionale cu martorul Domocos. S-a dovedit ca i-au fost facute sesizari anonime acestuia de catre o persoana din cadrul Primariei Beius care a fost data afara din serviciu. Domocos nu mi-a spus ca banuieste ca Sabau s-ar afla in spatele acestor sesizari. Nu mi-a cerut niciodata Domocos sa intervin la Sabau.

Din 2008 m-am aflat in relatii profesionale si de prietenie cu inculpatul Sabau.

Am participat la mai multe evenimente organizate de inculpatul Sabau insa la niciuna dintre acestea nu l-am vazut pe martorul Domocos.

Am participat si la unele evenimente in casa familiei Petrus la care a fost prezent si martorul Domocos insa nu am auzit niciodata sa se discute dosare penale.

Eu il cunosc de foarte mult timp pe inculpatul Sabau si acesta nu poate fi caracterizat ca o persoana razbunatoare, incercand de regula sa aplaneze conflictele.

Apreciaza ca intre inculpatul Sabau si procurorul Man a existat o situatie conflictuala inca de pe vremea in care acesta din urma era procuror la Beius, pe fondul unor discutii privind colaborarea procurorului Man cu agentii de politie.

Din cunostintele mele cabana din comuna Prisaca apartine parintilor inculpatului Sabau.

Dupa plecarea din beius, la momentul in care revenea acasa procurorul Man afirma in cercurile sale de prieteni ca nu va fi linistit pana nu il va vedea arestat pe inculpatul Sabau si pe mine”.

indrei1_01indrei1_02

Memoriu catre Ponta: “Vazand in ce sunt angrenata, am refuzat dar Procurorul DNA Man Ciprian a insistat, spunandu-mi ca nu il intereseaza politistul Sabau Traian pe care il considera un prost, putandu-l aresta oricand, cu pe Procurorul Sef, fratele acestuia”

O alta marturie extrem de importanta care ar trebui sa fie avuta in vedere de judecatorii care solutioneaza dosarul procurorului Ioan Gligor Sabau se regaseste intr-un memoriu trimis, in noiembrie 2013, catre fostul premier al Romaniei Victor Ponta. Florentina Gabriela Halbac ii explica lui Ponta ca a facut o reclamatie impotriva fratelui procurorului Ioan Gligor Sabau, inspectorul de politie Traian Sabau din cadrul Politiei Beius. Nemultumita ca sesizarile sale nu se rezolva (in cele din urma acuzatiile impotriva lui Traian Sabau au fost clasate), femeia a mers la DNA, unde ar fi fost dotata cu tehnica de inregistrare de catre procurorul Ciprian Man, care ar fi trimis-o la Gligor Sabau. Man, sustine femeia in memoriul catre Ponta, i-ar fi explicat ca nu il intereseaza Traian Sabau, care este “un prost” si pe care il poate aresta oricand, ci fostul sef al Parchetului Judecatoriei Beius.

Iata un fragment din memoriul trimis de Florentina Gabriela Halbac catre fostul prim-ministru Victor Ponta:

“Vazand ilegalitatile care se savarsesc cu mine m-am hotarat sa-mi gasesc dreptatea la DNA Oradea, sens in care am depus plangere in ziua de 02 iulie 2012, Procurorului Man Ciprian.

In urma discutiilor am acceptat sa fiu dotata cu aparatura tehnica de inregistrare si respectand instructiunile primite, am fost trimisa la numitul Borz Mihai, prieten apropiat cu familia Sabau.

In ziua urmatoare Procurorul DNA Oradea Man Ciprian a intentionat sa ma doteze din nou cu tehnica si sa ma trimita la Sabau Gligor, Procuror Sef al Parchetului de pe langa Judecatoria Beius, frate cu politistul Sabau Traian.

Vazand in ce sunt angrenata, am refuzat dar Procurorul DNA Man Ciprian a insistat, spunandu-mi ca nu il intereseaza politistul Sabau Traian pe care il considera un prost, putandu-l aresta oricand, cu pe Procurorul Sef, fratele acestuia”.

memoriu1_01memoriu1_02

sursa LUJU.RO

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>