Published On: vin, iun. 30th, 2017

Procuroare data afara din magistratura

Share This
Tags

CSM i-a aplicat cea mai dura sanctiune disciplinara procuroarei Antoneta Elena Nestea de la Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi. Nestea a fost exclusa din magistratura pentru "motivarea in mod vadit rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat" si "exercitare functiei cu rea credinta".

csmConsiliul Suprem al Magistraturii a decis excluderea din magistratura a procuroarei Antoneta Elena Nestea de la Parchetul de la langa Tribunalul Calarasi. Decizia a fost luata in sedinta de miercuri 2017, de Sectia pentru procurori in materie disciplinara (foto).

Astfel, CSM  a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia judiciara impoptriva procuroarei Antoneta Elena Nestea pentru posibila comitere de catre aceasta a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. s) teza a-II-a si t) teza I, din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Mai exact, Sectia pentru procurori in materie disciplinara a hotarat ca magistratul vizat de cercetarea disciplinara s-ar face vinovat de urmatoarele abatari:

-motivarea in mod vadit contrara rationamentului juridic, de natura sa afecteze prestigiul justitiei sau demnitatea functiei de magistrat ( art. 99 lit.s, – teza a II-a).

–  exercitarea functiei cu rea credinta ( art. 99 lit. t, – teza I ).

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>