Published On: lun, iun. 26th, 2017

Pe principiul “nu se pot face mai multe dosare penale pentru dare de mita”, un sofer a incercat sa mituieasca mai multi politisti in doar cateva minute

In data de 22 iunie, lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (D.G.A.) – Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Galati, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, au organizat si realizat la sesizarea politistilor de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, prinderea in flagrant a unui cetatean roman care a oferit sefului de sector suma de 500 lei, pentru a nu i se intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de punere in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si folosire de numere false.

In data de 22.06.2017, in jurul orei 12.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au oprit pentru control pe raza localitatii de frontiera Baleni, autoturismul marca Nissan Almera Tino, inmatriculat in Franta si condus de vasluianul C. V., in varsta de 28 de ani. La controlul specific s-a stabilit faptul ca seria poansonata pe caroseria autoturismului nu corespundea cu seria inscrisa in certificatul de inmatriculare prezentat.

Cu aceasta ocazie, conducatorul auto le-a promis celor doi politisti de frontiera, cu titlu de mita, suma de 100 de euro, pentru a nu lua masurile legale ce se impun fata de el si pentru a-i permite continuarea deplasarii, propunere care a fost refuzata.

Pentru continuarea cercetarilor, persoana si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, ocazie cu care tanarul a oferit tot cu titlu de mita suma de 200 de euro, solicitand intrarea in audienta la seful sectorului. Politistii de frontiera au sesizat lucratorii D.G.A.

La ora 14.30, tanarul, aflandu-se in audienta la seful Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, a oferit acestuia suma de 500 de lei cu drept de mita. Astfel, in baza sesizarii politistilor de frontiera, lucratorii D.G.A. – S.J.A. Galati, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, au procedat la organizarea si realizarea activitatii de prindere in flagrant.

In prezent C. V.este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 al.1 Cod penal cu referire la art.6 si art.7 al.2 din Legea 78/2000 si pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>