Published On: joi, iun. 15th, 2017

O braileanca este cea mai premiata scriitoare de carti pentru copii

In aceasta vara Muzeul National al Literaturii Romane (MNLR) va organiza mai multe evenimente dedicate copiilor, care au ca scop promovarea lecturii in randul celor mici. In cadrul acestor evenimente vor fi invitati scriitori si ilustratori de carte pentru copii care isi vor prezenta propriile lor creatii.

Muzeul National al Literaturii Romane va organiza sambata, 17 iunie 2017, ora 11.00, la sediul din Strada Nicolae Cretulescu nr. 8, o intalnire interdisciplinara dedicata copiilor. Alaturi de amfitrionul evenimentului, Vasile Ernu, vor fi invitate scriitoarea Adina Rosetti si ilustratoarea Cristiana Radu, care au realizat doua dintre cele mai premiate carti din ultima perioada, volumele Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul si De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura ?

Adina Rosetti s-a nascut in Braila in anul 1979. Aceasta a absolvit in 2001 facultatea economica din cadrul Universitatii Romano-Americane, apoi un curs post-universitar de jurnalism la Universitatea din Bucuresti. Din 2004 a inceput sa scrie la Dilema Veche si Dilemateca, Time Out, ELLE Romania, Unica, Esquire, BeWhere, Omnivor, Formula As, CR Fashion Book #2. A primit premiul “Tanarul Jurnalist al Anului 2007” (sectiunea Cultura), acordat de Freedom House. In 2010, publica la editura Curtea Veche romanul de debut,  Deadline. In 2015, a urmat volumul de proza scurta De zece ori pe buze, Curtea Veche Publishing. In 2014, a publicat cartea pentru copii Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul, cu ilustratii de Cristiana Radu, premiata in cadrul Galei “Cele mai frumoase carti din Romania” cu premiul pentru “Cea mai frumoasa carte pentru copii si tineret”. Cartea a mai primit premiul “Cea mai buna carte pentru copii si tineret” la Gala Bun de Tipar. Cea mai recenta aparitie — cartea pentru copii De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura  (si alte 10 intrebari fantastice), Curtea Veche Publishing, 2016. Iustratii de Cristiana Radu. A primit premiul 'Cea mai frumoasa carte pentru copii' a anului 2016 in cadrul Galei “Cele mai frumoase carti din Romania”.

Cristiana Radu este o ilustratoare pasionata, cu un stil versatil si interese multiple, in zona cartii pentru copii (domeniul sau preferat), a ilustratiei editoriale sau a identitatii vizuale. Desenele sale exploreaza cu aceeasi placere povestile contemporane legate de viata copilului de azi, lumea basmului si traditia populara. A ilustrat pana acum peste 15 carti pentru copii si a fost premiata pentru doua dintre acestea in cadrul concursului national de design de carte Cele mai frumoase carti din Romania 2013, 2014, 2016 si la Gala Bun de Tipar.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>