Published On: joi, iun. 29th, 2017

Noul Guvern vine cu noi impozite, dar si cu salarii mai mari pentru romani

Partidul Social Democrat vine cu o noutate absoluta in noul program de guvernare. Angajatii nu vor mai fi obligati sa achite contributiile pentru pensii la sistemul de stat. Acestia vor putea sa plateasca sumele aferente doar catre fondurile private, potrivit documentului oficial care a ajuns la Parlament.

In programul de guvernare nu se precizeaza si de unde vor putea fi achitate pensiile deja in plata. De asemenea, romanii vor fi obligati sa plateasca o taxa de solidaritate. In document se precizeaza doar ca aceasta va fi unul dintre cele 10 impozite pe care trebuie sa le achite populatia.

Sursele consultate de Antena 3 spun ca este vorba despre o taxare progresiva: mai exact, angajatii cu salarii mari vor plati taxe in plus pentru sprijinirea persoanelor fara posbilititati.

Totusi noul program de guvernare vine si cu vesti bune pentru romani.  In noul program de guvernare, cresterea salariului minim este accelerata semnificativ comparativ cu programul de guvernare Grindeanu.

"Nivelul salariului minim brut in Romania, in urmatorii 4 ani, va fi de 2.000 lei in 2018, 2.200 lei in 2019 si 2.400 lei in 2020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei in 2018, 2.640 lei in 2019 si 3.000 lei in 2020",arata noul program de guvernare.

La nivelul principiilor de guvernare economica, PSD mizeaza in continuare pe stimularea consumului, prin cresterea veniturilor populatiei, si a productiei, prin reduceri de taxe si investitii publice.  De asemenea, pensia minima urmeaza sa creasca la 650 lei de la 1 ianuarie 2018.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>