Published On: mie, iun. 21st, 2017

Motiunea de cenzura a trecut: Grindeanu va fi demis

Share This
Tags

In urma votului din plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor motiunea de cenzura initiata de PSD si ALDE impotriva guvernului Grindeanu a trecut. In urma acestui vot, premierul Sorin Grindeanu este demis si vor incepe procedurile constitutionale pentru formarea noului Guvern.

Votul a fost secret, cu bile, insa toti parlamentarii coalitiei au votat pe fata. Din totalul de 464 de deputati și senatori, au fost prezenti 397. Au fost 251 de voturi valabil exprimate și zero nule. Dintre acestea, 241 de voturi au fost ”pentru” motiune și doar 10 ”impotriva”.

Sorin Grindeanu a oferit primele declaratii dupa adoptarea motiunii de cenzura care i-a adus automat demiterea. Acesta a le-a promis romanilor ca-si va face datorie in continuare pana tara va avea un guvern functional. Totodata, Grindeanu a subliniat faptul ca tara noastra trebuie sa iasa cat mai repede din acest impas, deoarece aceasta instabilitate politica ii sperie investitorii straini.

"Romanilor le spun ca o sa mi fac datoria pana la capat pana tara va avea un guvern functional. Astept pana cand Parlamentul va aproba noul guvern. Sper ca votul de azi din Parlament sa nu fie o mare greseala, iar PSD sa numeasca viitorul premier. Important e sa iesim din acest blocaj si sa le transmitem investitorilor ca Romania ramane un mediu stabil si predictibil. Important e ca romanii sa simta cat mai putin efectele aceste crize. PSD nu inseamna nici Dragnea, nici Grindeanu. Voi ramane in PSD care nu trebuia sa treaca printr-o asemenea incercare, sa-si dea jos propriul guvern pentru ca asa a vrut un singur om. Sper ca peste 6 luni sa nu ajungem intr-o situatie similara. Le multumesc ministrilor si ii anunt sa vina la serviciu, sa ne facem treaba. Ii multumesc lui Victor Ponta ca a fost langa mine in aceste zile.

Am ales calea cea mai grea, sa nu accept functii, compromisuri, intelegeri mai mult sau mai putin oculte, sa nu negociez cu nimeni, sa fiu corect, transparent, sa-mi faca treaba pana la capat intr-un mod onest", a spus Sorin Grindeanu dupa adoptarea motiuni de cenzura.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>