Published On: mie, iun. 28th, 2017

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut Inspectiei Judiciare sa declanseze un control privind managementul DNA

In urma verificarilor si a constatarii deficitelor "privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale", Laura Kovesi poate fi revocata din functie. Ultimul control de acest tip a fost facut la DNA in 2007, iar la PICCJ la inceputul anilor  '90.

tudorel toader kovesi_infobrailaSe strange lantul pentru procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi (foto dreapta), dar si pentru Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a formulat o propunere de Inspectie Judiciara in vederea declansarii unui control privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente de catre conducerea PICCJ si DNA. La baza solicitarii facute de ministrul Justitiei sta perioada indelungata de cand nu a mai fost efectuat un control, ultimul control fiind facut la DNA in  2007, iar la PICCJ la inceputul anilor  '90.

In urma propunerii formulate de Tudorel Toader (foto stanga), Inspectia Judiciara a declansat procedura de analiza in vederea includerii solicitarii ministrului Justitiei in planul de controale stabilite pentru anul 2017, iar, din informatiile de pe luju.ro, controlul urmeza sa fie declansat in scurt timp. Procedural insa, este necesar ordinul de control emis de inspectorul sef al Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru pentru declansarea verificarilor privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor de catre Laura Kovesi si Augustin Lazar, verificari care le pot fi fatale celor doi sefi ai DNA si PICCJ. Controlul solicitat de Ministrul Justitiei va fi efectuat in baza art. 56 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, unde se stabileste ca astfel de controale se exercita de catre inspectori judiaciari, in baza ordinului de control emis de inspectorul sef. In final, acest ordin este comunicat la CSM.

Verificarile care urmeaza a fi afectuate in perioada urmatoare de Inspectie Judiciare vor viza aspecte la care, atat Laura Kovesi, cat si Augustin Lazar, au mai dat-o in bara si pentru care Inspectia Judiciara poate cere revocarea lor din functia de procuror-sef al DNA, respectiv Procurorul General al Romaniei.

Este vorba despre verificarile inspectorilor judiciari care vor viza, potrivit art. 64 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, atributiile manageriale privind organizarea eficienta, comportamentul si comunicarea, asumarea responsabilitatilor si aptitudinile manageriale. La finalul verificarilor, daca inspectorii judiciari vor constata deficiente in ce priveste atributiile amangeriale ale Laurei Kovesi si Augustin Lazar, vor cere cu argumente revocarea acestor persoane din functia de conducere.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>