Published On: lun, iun. 12th, 2017

Micii pianisti din Braila – talente recunoscute

pianistii braileniIn micul oras Tecuci, oameni cu suflet mare au organizat in zilele de 10 si 11 iunie 2017 prima editie a Festivalului National de Pian „Alexandru Demetriad”. Desfasurata sub egida Fundatiei Pelin si a Asociatiei Muzicale „Olimpian Studio”, aceasta laudabila manifestare culturala, initiata de profesorul Olimpiu Zagrean, a dat posibilitatea unui numar apreciabil de tineri pianisti de a-si dovedi competentele in stapanirea dificilului instrument cu clape. Cei peste 50 de participanti, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani, provenind din Bucuresti, Braila, Vaslui si Tecuci, au fost evaluati de un juriu de specialitate format din profesori reputati, in masura sa le ateste fara drept de apel valoarea si pregatirea.

Braila a fost si de aceasta data la inaltime, fiind reprezentata de 10 copii deosebit de talentati, care au deprins arta pianului la Palatul Copiilor din Braila, sub indrumarea aceluiasi neobosit profesor Virgil Cernat. Numele tinerelor sperante sunt: Iasmina Munteanu, Lavinia Delighiosu, Amalia Huluba, Larisa Lemnaru, Diana Carac, Denis Bazaru, Maria Bacanu, Bianca Nica, Ana-Maria Balaban si Cristian Margineanu. Remarcabil este faptul toti pianistii braileni, in functie de anul de studiu si de varsta, au obtinut premiul I, fiindu-le recunoscut, prin diploma si trofeu, nivelul maxim de competenta. Se cuvine sa-i felicitam cu mandrie pe toti si sa le uram succes meritat in continuare!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>